14.9 C
Struga
Saturday, May 18, 2024
spot_img

Shpallet konkurs i ri për botimin e teksteve shkollore në Maqedoni

Është shpallur konkurs i ri për botimin e teksteve shkollore për vitin e katërt të arsimit të mesëm profesional katërvjeçar, për profesionet – gjeologji, xehetari, metalurgji, ndërtimtari – gjeodezi, grafikë, ekonomi – juridik, tregti, elektroteknikë, shëndetësi, bujqësi – veterinari, shërbime personale, makineri, komunikacion, tekstil – lëkurë, hotelieri – turistikë, pylltari – përpunim i drurit dhe kimi – teknologji, informoi Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH).

Siç bëjnë të ditur nga MASH, të drejtë pjesëmarrjeje kanë të gjithë autorët që plotësojnë kushtet e përcaktuara me nenin 10 të Ligjit për Tekste Shkollore për Arsimin Fillor dhe të Mesëm.

“Gjatë kësaj, në konkurs mund të marrë pjesë autori i tekstit shkollor mund të marrë pjesë në konkurs vetëm me një dorëshkrim për tekst shkollor për një lëndë dhe duhet të përgatitet sipas planit mësimor për vitin përkatës, lëndës dhe Konceptit për tekste shkollore për arsimin fillor dhe të mesëm”, thonë nga MASH.

Nga atje shtojnë se afati i fundit për dorëzimin e shkrimeve për libra është 25.7.2022.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles