15 C
Struga
Saturday, May 25, 2024
spot_img

Shaqiri: Drejtorët të organizojnë mësimin në shkolla

Pas vendimit të SaShK-ut për vazhdimin e grevës, ministri i Arsimit Jeton Shaqiri u ka bërë thirrje drejtorëve që nesër të organizojnë mësim, ndërsa prindërit t’i lënë nxënësit të shkojnë në mësim. Shaqiri vlerëson se ka munguar shumë mësimdhënie dhe hendeku i njohurive nuk duhet të thellohet më.

“Në interes të nxënësve dhe mbarëvajtjes së procesit arsimor, si dhe në interes të mësimdhënësve dhe avancimit të statusit të tyre material social, dje arritëm marrëveshje me SASHK-un, i cili nga përfaqësues të partnerëve social, në prezencë e lidershipit më të lartë të konfederatës evropiane të sindikatave të arsimit, u njoftua për të gjithë publikun: 12% paga më të larta në arsim nga korriku, përcaktimi i përbashkët i metodologjisë për rritjen e pagave që do të aplikohet nga viti 2023 dhe pagesa e pushimeve edhe nga viti i ardhshëm. .

Por fjala e SASHK-ut nuk zgjati asnjë ditë. Vendimi i kryesisë sindikale sot ka ndryshuar në dëm të të rinjve tanë, nxënësve në shkollat ​​fillore dhe të mesme.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës vlerëson se deri më tani ka humbur shumë mësimdhënie dhe duhet të ndalet. Hendeku i njohurive i krijuar nga kjo grevë duke bllokuar plotësisht punën e shkollave është mjaft i madh dhe nuk duhet të thellohet më.

Ftojmë drejtorët e shkollave, si përgjegjës për organizimin e punës së këtyre institucioneve arsimore, që nga nesër t’i hapin dyert e shkollave dhe të vazhdojnë me organizimin e mësimit në përputhje me ligjet për arsimin fillor dhe të mesëm. Ata kanë kompetenca dhe janë përgjegjës për mosveprimin e tyre.

Gjithashtu u bëjmë thirrje prindërve/kujdestarëve të nxënësve që nga nesër të vazhdojnë dërgimin/sjelljen e fëmijëve në shkollë. Ata janë më së paku fajtorë për humbjen e orëve për shkak të mungesës së seriozitetit të një organizate, por mund të ndihmojnë shumë në normalizimin e situatës.

Le t’i japim fund këtij kapitulli të keq të këtij viti shkollor dhe t’u japim fëmijëve një të ardhme. Shumë prej tyre janë në pritje të regjistrimit në shkolla të mesme apo fakultete. Shumë kanë vendosur të punësohen pas përfundimit të shkollës së mesme, por nuk dihet nëse diplomat do të jepen në kohë. Le të mos shkatërrojmë planet dhe pritjet e tyre. Të gjithë kemi përgjegjësi!”, ka shkruar ministri i Arsimit në Facebook.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles