24 C
Struga
Thursday, April 11, 2024
spot_img

Shaqiri: Çdo fëmijë ka të drejtë të përfshihet në arsim cilësor

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, sot me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Romëve, ka takuar deputeten Ljatifa Shikovska dhe Elvis Memeti, këshilltar i kryeministrit për çështje rome. Duke uruar festën, Shaqiri theksoi se prioritet i lartë i Qeverisë dhe Ministrisë është ofrimi i arsimit cilësor për çdo fëmijë.

“Përfshirja është një nga shtyllat e reformës në arsim. Prandaj, nëpërmjet formave të ndryshme të mbështetjes ne përmirësojmë përfshirjen e fëmijëve nga komuniteti rom në shkollë dhe reduktojmë braktisjen në procesin arsimor. “Qëllimi ynë është të ndërtojmë breza që kanë vlera të tilla si mosdiskriminimi, toleranca dhe respektimi i diversitetit në shoqëri”, tha ministri.

Shaqiri theksoi se përkundër ndihmës ndërmjetësuese, mbështetjes së projekteve dhe bursave që tani ofrohen, Ministria është këtu për të dëgjuar dhe pranuar sugjerimet që çojnë në rritjen e mbulimit arsimor të fëmijëve romë, gjë që rrit mundësitë për realizimin e tyre individual dhe social. Është e vetmja mënyrë e duhur për të kapërcyer sfidat dhe për të promovuar të drejtat e romëve në vendin tonë.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles