15 C
Struga
Saturday, May 25, 2024
spot_img

Shaqiri: Amiri është krenaria jonë! Ai tregoi se asnjë pengesë në jetë nuk mund t’ju ndalojë të dëshironi të keni sukses

Amiri i ri tregoi se asnjë pengesë në jetë nuk mund t’ju ndalojë të dëshironi të keni sukses në atë që doni dhe në atë që do të bëni shumë përpjekje. Neve si përfaqësues të shtetit na mbetet ta mbështesim në luftën e tij personale për arsimin e lartë dhe realizimin e potencialeve, të cilat ai padyshim i posedon.

Kështu tha ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri pas takimit me Amir Destanov nga shkolla fillore “ Vëllezërit Ramiz Hamid”, i cili përkundër fëmijërisë së tij të vështirë arrin të marrë njohuritë bazë të matematikës, ta dashurojë atë dhe të thellohet me këmbëngulje në sekretet e saj, tani për tani dhe në garat me bashkëmoshatarët, për të treguar se është i shkëlqyer në zgjidhjen e problemave matematikore.

“Amiri është krenaria jonë. Rezultatet e tij në matematikë janë edhe më domethënëse, sepse ai nuk ka të njëjtat kushte mësimi si fëmijët e tjerë. Amiri dhe fëmijët e tjerë të talentuar, meritojnë mirëkuptim, vëmendje dhe mbështetje të plotë sistematike. Ne jemi një vend i vogël që duhet të ushqejë fëmijët e tij të talentuar. “Kjo është veçanërisht e rëndësishme për fëmijët e talentuar, të cilët nuk kanë përkujdesje familjare ose është i pamjaftueshëm, por për këtë arsye kanë vullnet të fortë për të kapërcyer kushtet në të cilat gjenden dhe për të arritur maksimumin e mundësive personale”, tha ministri Shaqiri.

Ai falënderoi veçanërisht mësuesit nga shkolla fillore dhe Qendra Ditore për fëmijët e rrugës, për dashurinë dhe përkushtimin e madh për t’u kujdesur dhe për të punuar me Amirin, gjë që vërteton mendimin se kur fëmijët bëhen qendra e universit mësimor, atëherë çdo sukses bëhet i mundur.

Në takim mori pjesë edhe Arabella Iljaz nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, e cila është koordinatore e procesit të krijimit dhe zbatimit të politikave arsimore të romëve.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës do të vazhdojë të zhvillojë politika për mbështetjen e studentëve të talentuar, duke ofruar mundësi të reja dhe shtesë për zhvillimin e potencialit të tyre, krahas mundësive që janë tashmë në dispozicion për të fituar të drejtën e përdorimit të një kategorie të caktuar të bursave dhe përfitime të tjera në para, mundësi për promovim dhe transferim më të shpejtë nga një departament në tjetrin, mbështetje duke mbuluar shpenzimet e pjesëmarrjes në garat ndërkombëtare dhe Olimpiada, mundësi për arsimim në shkollën e sapohapur matematiko-informative në Shkup, si dhe ndarje të mjeteve përmes Fondit për Inovacion dhe programeve speciale të krijuara në bashkëpunim me partnerë dhe organizata ndërkombëtare.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles