23.3 C
Struga
Thursday, July 18, 2024
spot_img

Rezultatet e regjistrimit: Shqiptarët janë 29,52%, maqedonasit 54,21%

Drejtori i Entit Shtetëror për Statistika ka publikuar rezultatet nga regjistrimit.

“Popullata është 2.197 319 persona, popullata rezidentë është 1.836 713 persona. Popullata jorezidente.

“Personat e deklaruar 54,21% janë maqedonas, 29,52 për qind janë shqiptarë, 3, 98 si turq, 2.34 si romë, 1,18 për qind si serbë, 0,87 si boshnjak dhe 0,44 si vlleh. Nga popullata e përgjithshme rezidente, 58,44% janë deklaruar si maqedonas, 24,3 për qind si shqiptarë, 3,86 si turq, 2.53 si romë, 0.,47 për qind si vlleh, 1.3 si serb, dhe 0, 87 si boshnjak”, tha Simovski.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles