17 C
Struga
Monday, May 27, 2024
spot_img

Ramiz Merko: Sektori i ndërtimit është pjesë vitale e zhvillimit ekonomik të qytetit tonë

Sektori i ndërtimit është pjesë vitale e zhvillimit ekonomik të qytetit tonë
Ne jemi të vetëdijshëm për rëndësinë që ka sektori i ndërtimit në zhvillimin ekonomik të qytetit tonë. Prandaj, sot vizitova disa kompani të sektorit të ndërtimit në qytet dhe pata mundësinë të shoh nga afër punën e tyre dhe të dëgjoj kërkesat dhe nevojat e tyre.
Komuna e Strugës gjatë udhëheqjes sime ka qënë një mbështetëse e fortë e këtij sektori. Me planet e reja të detajuara urbanistike, siç është Njësia urbane 6, 7 dhe 8, ne synojmë që të krijojmë hapësira të reja banimi për qytetarët tanë.
Me anë të Komunës digjitale (E-komuna) ne do të shkurtojmë kohën për aplikim dhe marrje të lejeve për ndërtim. E gjithë procedura do të bëhet online dhe nga shtëpia, pa patur nevojë të humbet kohë dhe të pritet në radhë. Si rrjedhojë, kotribuojmë direkt dhe indirekt në rritjen e këtij sektori.
Duke analizuar faktin që Struga ka mungesë të objekteve hotelerike dhe në përputhje me kërkesat e UNESCO-s dhe në përputhje me agjendën tonë të blertë, ne do të krijojmë zona të reja të destinuara për këto objekte.
Struga është e destinuar për të qënë lidere e turizmit në rajon dhe ne do t’a bëjmë të mundur këtë.
Për një Strugë turistike, rretho numrin 3!
Zgjidh jetë, voto blertë!

Градежниот сектор е витален дел на економскиот развој на нашиот град
Свесни сме за важноста на градежниот сектор во економскиот развој на нашиот град. Затоа, денес посетив неколку градежни компании во градот и имав можност да ја видам нивната работа одблизу и да ги слушнам нивните барања и потреби.
Општина Струга за време на моето раководство беше силен поддржувач на овој сектор. Со нови детални урбанистички планови, како што се Урбаните единици 6, 7 и 8, имаме за цел да создадеме нови простори за живеење за нашите граѓани.
Преку Дигиталната општина (Е-општина) ќе го скратиме времето за аплицирање и добивање градежни дозволи. Целата процедура ќе се прави онлајн и од дома, без да губите време и да чекате на ред. Како резултат на тоа, ние директно и индиректно придонесуваме за растот на овој сектор.
Со анализа на фактот дека Струга има недостаток од хотелски капацитети и во согласност со барањата на УНЕСКО и во согласност со нашата зелена агенда, ќе создадеме нови зони наменети за овие објекти.
Струга е предодредена да биде туристички лидер во регионот и ние ќе го направиме тоа возможно.
За туристичка Струга, заокружете го бројот 3!
Избери живот, гласај зелено!

Ramiz Merko – Faqja Zyrtare

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles