30 C
Struga
Wednesday, June 19, 2024
spot_img

Qeveria miraton strategjinë për punësime 2021 – 2027

Konform trendeve të rimëkëmbjes ekonomike dhe të tregut të punës, zbatimi I Strategjisë parashikohet në dy faza, ku faza e parë para së gjithash fokusohet në amortizimin e pasojave negative nga pandemia e COVID-19 ndaj punësimeve dhe vendosjes së reformave të nevojshme për fillimin e fazës së dytë 2024 – 2027 të politikave, që janë më progressive dhe drejtohen kah afrimi me Strategjinë e punësimeve të BE-së.

Sipas projeksioneve të punësimeve, shkalla e pjesëmarrjes së të punësuarve në popullatën e përgjithshme deri në 2027 do të rritet në 60%, derisa shkalla e papunësisë do të ulet në 11%.

Strategjia kombëtare për punësime,shoqërohet me Granca për të rinjtë, ku plani i zbatimit do të riformulohet në vitin 2022 që të merret parasysh progresi I arritur, ndikimi I pandemisë ndaj punësimeve të të rinjve dhe adptimet e vendosura me Programin për mbështetje të të rinjve të BE-së, me cka pritet rritje më e madhe e punësimit të të rinjve.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles