7.2 C
Struga
Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Qeveria do të nxjerrë një ligj të ri për rregullat e shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme

Qeveria planifikon të miratojë një ligj krejtësisht të ri për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme. Nevoja lindi nga pandemia e shkaktuar nga Covid-19, kur do të shpallej gjendja e jashtëzakonshme në vend.

Institucionet janë të mendimit se deri më tani ka pasur rregullim të dobët të rregullave të sakta për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme dhe se kjo çështje është e rregulluar në disa dispozita dhe në Kushtetutë.

“Për shkak se një numër i vogël i dispozitave kushtetuese dhe ligjore janë të vetmet që rregullojnë gjendjen e jashtëzakonshme, lind nevoja që të përgatitet një ligj i veçantë për gjendjen e jashtëzakonshme, i cili do ta rregullojë këtë çështje në detaje”, thuhet në sqarimin e ENER i cili shpall përgatitjen e ligjit.

Me Ligjin e ri, besohet se duhet të bëjë një dallim të qartë midis gjendjeve të emergjencës dhe gjendjeve të tjera të luftës, krizës dhe gjendjeve të tjera.

“Ky projektligj rregullon procedurën për përcaktimin e ekzistimit të gjendjes së jashtëzakonshme, kompetencat, të drejtat dhe detyrimet e pushtetit shtetëror dhe organeve të vetëqeverisjes lokale gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, mënyrën e menaxhimit të gjendjes së jashtëzakonshme dhe kompetencave për të miratuar dekrete me fuqi ligjore”, thuhet në shpjegim.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles