23.3 C
Struga
Thursday, July 18, 2024
spot_img

Njoftim nga NP ”Ujësjellës dhe Kanalizime”-Strugë

📌 NJOFTIM

Të nderuar konsumatorë,

NP “Ujësjellës dhe Kanalizime” -Strugë njofton të gjithë personat juridikë dhe fizikë, shfrytëzues të ujësjellësit, të cilët nuk i paguajnë me kohë faturat për ujin e konsumuar, konform dispozitave ligjore do të ngrihet procedurë për pagesë të detyruar nëpërmjet notarit ose përmbaruesit.
Gjithashtu, do të bëhet ç’kyçje e të gjithë konsumatorëve që nuk respektojnë Marrëveshjen e lidhur për pagesën e borxhit me rata.
Kostoja e ç’kyçjes dhe rikyçjes do të përballohet nga konsumatori.

Pagesa e faturave mund të bëhet përmes pikës sonë të pagesave, faqes së internetit www. uks. com.mk, bankës dhe postës, çdo ditë pune nga ora 07:30-17:00, dhe të shtunën nga ora 07:30-13:00.

Me respekt,

NP “Ujësjellës dhe Kanalizime” -Strugë

📌 ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани корисници,

ЈП “Водовод и Канализација”-Струга ги известува сите правни и физички лица, корисници на водоснабдителниот систем, кои ненавремено ги плаќаат сметките за потрошена вода, согласно законските одредби ќе се покренува постапка за присилна наплата преку нотар или извршител.
Исто така, ќе се врши исклучивање на сите корисници кои не го почитуваат склучениот Договор за исплата на долгот на рати.
Трошоците за исклучување и повторно приклучување ќе бидат на товар на потрошувачите.

Плаќањето на сметките може да се изврши преку нашиот наплатен пункт, веб страницата www. uks. com.mk, банка и пошта, секој работен ден од 07:30-17:00 часот, и сабота од 07:30-13:00 часот.

Со почит,

ЈП “Водовод и Канализација”-Струга

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles