21 C
Struga
Saturday, May 18, 2024
spot_img

Një grup pune i ekspertëve të Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë do të punojnë për lidhjen hekurudhore

Qeveria pranoi tekstin e harmonizuar të Memorandumit të Mirëkuptimit për zhvillimin e lidhjes hekurudhore ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Bullgarisë “Shkup-Sofje”.

Memorandumi, i prezantuar nga ministritë e transportit dhe komunikacionit të dy vendeve, pritet të nënshkruhet gjatë një seance të përbashkët të dy qeverive, që do të mbahet nesër në Sofje.

“Dokumenti shpreh pëlqimin për krijimin e një grupi të përbashkët pune të përbërë nga ekspertë me kapacitet dhe ekspertizë të duhur profesionale në fusha të tilla si menaxhimi i projekteve, ligji evropian dhe ndërkombëtar, inxhinieria dhe menaxhimi financiar, me qëllim përshpejtimin e procesit të aktiviteteve përgatitore dhe zbatuese për Projektin.

Memorandumi është përgatitur duke marrë parasysh zhvillimin e marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë ndërmjet dy vendeve, si dhe nevojën për forcimin e aktiviteteve ekonomike dhe tregtare dhe thekson qëllimin e përbashkët për zhvillimin e “Projektit të Lidhjes Hekurudhore Shkup-Sofje”, i cili është i interes të përbashkët dhe rajonal dhe ka një rëndësi të rëndësishme strategjike dhe ekonomike për qytetarët dhe ekonomitë e të dy vendeve”, thonë nga Qeveria e RMV-së.

Sipas memorandumit, Grupi Punues do të takohet të paktën katër herë në vit në nivel ekspertësh për të punuar në ecurinë e zbatimit të projektit.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles