8 C
Struga
Saturday, March 2, 2024
spot_img

Nga 1 shtatori çmime të reja për disa shërbime postare

Nga 1 shtatori në trafikun postar ndërkombëtar do të futen çmime të reja për shërbimet postare. Çmimet e reja vlejnë për letrat, kartolinat, materialet e shtypura dhe paketat e vogla.

Për letrën e standardizuar shërbimi postar do të kushtojë 42 denarë, po aq do të kushtojë edhe kartela postare.

Shërbimi postar për letrën e pa standardizuar deri në 20 gram në vendet fqinje dhe në vendet e Evropës që janë në zonën e dytë, nga shtatori do të jetë 42 denarë, ndërsa për vendet e tjera të Evropës që janë në zona e tretë, si dhe për Australi, Zelandën e Re dhe vende të tjera të botës 45 denarë.

Për letrat rekomande do të paguhen 139 denarë si çmim shtesë që do t’i shtohet çmimit për shërbimin bazë.

Për pako të vogla deri në 100 gram, nëse dërgohen në vendet fqinje dhe vendet evropiane nga zona e dytë, do të paguhet shërbimi postar prej 105 denarë, si dhe për vendet e tjera evropiane që janë në zonën e tretë. për Australinë, Zelandën e Re dhe vendet e tjera të botës 120 denarë. Për pakot më të mëdha nga 1000 deri në 2000 gram, shërbimi postar për vendet fqinje dhe për Evropë, zona e dytë, do të jetë 1.115 denarë, ndërsa për vendet e tjera evropiane, Australia, Zelanda e Re dhe pjesa tjetër. botë do të jetë 1.285 denarë.

Për librat e shtypur, gazetat dhe revistat deri në 20 gram, shërbimi postar për vendet fqinje dhe Evropë, zona e dytë, do të jetë 37 denarë, ndërsa për Australinë, Zelandën e Re dhe botën tjetër 39 denarë. Për dërgesë me libra të shtypur, gazeta dhe revista me peshë prej 1000 deri në 2000 gram, shërbimi postar prej 1.112 denarë do të paguhet për vendet fqinje dhe Evropën, zona e dytë, ndërsa për Australinë, Zelandën e Re dhe pjesën tjetër të botës 1.265 denarë. ..

Për transportin ajror të letrave, kartolinave, materialeve të shtypura, pakove të vogla dhe sekogrameve (të gjitha llojet e materieve të shtypura për të verbër) në Australi dhe Zelandën e Re dhe në pjesën tjetër të botës, çmimi do të jetë 6 denarë për çdo 10 gram. pesha e dërgesës, e cila do të llogaritet si çmim shtesë dhe do t’i shtohet çmimit për shërbimin bazë. Për vendet evropiane, çmimi për këtë shërbim mbetet katër denarë për çdo 10 gramë të peshës së dërgesës.

Nevoja për rritje të çmimeve, siç thuhet në sqarimin e Agjencisë së Postës, arsyetohet për disa arsye – disa nga çmimet ekzistuese të shërbimeve bazë dhe shtesë në trafikun ndërkombëtar si letrat dhe kartat postare janë në përdorim prej më shumë se 20 vitesh. , ndërkohë që çmimet e letrave jostandarde, të shtypura dhe të paketave të vogla, të transportit të rekomanduar dhe të letrave nuk kanë ndryshuar prej gjashtë vitesh dhe kostot e sigurimit të tyre janë rritur.

Në shpjegim thuhet gjithashtu se çmimet e rritura të shërbimeve postare janë ndër më të ulëtat në rajon dhe se janë brenda mesatares për vendet e rajonit.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles