22.5 C
Struga
Tuesday, July 16, 2024
spot_img

Në Maqedoni planifikohet hapja e spitaleve të përbashkëta rajonale

Një spital i ri rajonal do të themelohet mes Tetovës dhe Gostivarit.

Ai do të jetë i dedikuar për banorët e këtij rajoni dhe në të do të punojnë personeli mjekësor nga klinika e Tetovës dhe spitali i Gostivarit.

Sipas burimeve nga Ministria e Shëndetësisë, ndërtimi planifikohet të fillojë në pranverë nëse kriza aktuale ekonomike nuk e shtyn atë.

Ndërtesat ekzistuese të këtyre dy objekteve shëndetësore nuk do të mbyllen, por do të ketë një repart për mjekësi urgjente në Gostivar, ndërsa pjesa tjetër ose do të shiten ose do të bëhen qendra paliative.

I njëjti model do të ketë edhe banorët e Strugës dhe Ohrit, të cilët do të kenë një objekt të ri spitalor të përbashkët pranë objektit të ri pranë Erasmos.

Përveç në perëndim ndryshime do të ketë edhe në lindje të vendit.

Në Koçan do të trajtohen vetëm rastet emergjente, ndërsa pacientët do të përfundojnë në spitalin e Shtipit, i cili sipas informacioneve nga mediat duhet të bëhet qendër klinike, por ndërtimi i saj ka qenë i bllokuar me vite ndërsa tani po paralajmërohen objekte të reja.

Rajonalizimi i paralajmëruar për të cilin do të punojnë autoritetet shëndetësore gjendet në strategjinë kombëtare për shëndetësinë 2021-2030, ku thuhet se çfarë po na kushton në sistemin shëndetësor dhe si duhet të përmirësohet për të ndjekur trendet evropiane.

Maqedonia është një nga vendet në Evropë që shpenzon më së paku për kujdesin shëndetësor, ose 851 dollarë për banor.

Ka gjithashtu një mungesë serioze infermierësh në vend, shumë më pak se mesatarja e pritshme evropiane.

Të gjitha këto ndryshime në letër duhet të nënkuptojnë përparim në kujdesin shëndetësor.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles