24 C
Struga
Thursday, July 18, 2024
spot_img

LSDM: Qeveria ka ndërmarrë të gjitha masat për tejkalimin e krizës energjetike

Përmes një komunikate për media, LSDM ka qartësuar se qeveria ka marrë të gjitha masat e duhura për tejkalimin e krizës energjetike gjatë këtij dimri.

Aty thuhet se mbështetja dhe subvencionimi shtetëror do të vijoj si për qytetarët ashtu edhe për institucionet e vendit, me theks të veçantë shkollat dhe spitalet.

“Në prag të dimrit më të vështirë që nga Lufta e Dytë Botërore, Qeveria e LSDM-së miratoi disa vendime dhe masa për furnizim stabil dhe të besueshëm me energji elektrike dhe energji. Paratë ofrohen, do të ketë mjaftueshëm për të gjitha nevojat për energji dhe ngrohje. Të gjitha shkollat ​​fillore dhe të mesme do të jenë në tregun e rregulluar të energjisë elektrike. Me këtë siguruam një proces të qetë mësimor-edukativ me prezencë fizike gjatë gjithë dimrit. Me masat e Qeverisë shkollat ​​do të kenë fatura më të ulëta të energjisë elektrike, edhe pse kjo ishte përgjegjësi e komunave. Qytetarët, familjet dhe konsumatorët e vegjël marrin furnizim të qëndrueshëm dhe të vazhdueshëm me energji elektrike. Faturat e energjisë elektrike të qytetarëve do të subvencionohen me 80%. Vazhdon subvencionimi prej 80 përqind e faturës së energjisë elektrike për qytetarët për mbi 600 mijë amvisëri. Mbi 70 mijë kompani dhe persona të tjerë juridikë me xhiro vjetore deri në dy milionë euro marrin energji elektrike të subvencionuar, tre herë më e ulët se çmimi i aksioneve. Spitalet do të pajisen me energji elektrike, përmes shitjeve të ESM me çmim të favorshëm nga bursa. Do të ketë ngrohje për kryeqytetin. Është marrë vendim për fillimin e procedurës për dhënien e licencës për prodhimin e energjisë termike nga tregu i rregulluar. Këto janë masa efikase, në kohë, me të cilat do të kapërcejmë pasojat e krizës globale energjetike, ndihmojmë qytetarët, kompanitë, shkollat, spitalet. Ne kujdesemi për të gjithë në mënyrë të barabartë. LSDM, përmes shumicës parlamentare dhe Qeverisë që udhëheq, vazhdon të krijojë masa dhe politika që mbrojnë standardin e qytetarëve dhe sigurojnë furnizim të besueshëm dhe të pandërprerë me energji në kohë të krizës globale energjetike”, thuhet në komunikatën e LSDM-së.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles