18 C
Struga
Friday, April 12, 2024
spot_img

Kuvendi i Maqedonisë sot mban seancë, në rend dite disa propozim-ligje

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut sot do të mbajë vazhdimin e seancës së 71-të, ku në rend dite të së cilës janë Raportet vjetore për vitin 2021, puna e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, si dhe raporti vjetor i Avokatit të Popullit.

Para deputetëve në këtë seancë është edhe Propozimi për kandidat për nënkryetar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, por edhe interpelanca për punën e kryetares së Komisionit për sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Sonja Mirakovska.

Në rend dite është edhe Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për tregtinë, me procedurë të shkurtuar, si dhe Projektligji për ndryshimin e Ligjit për mjedisin jetësor dhe Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për marrëdhëniet e punës.

Po ashtu në rend dite është Raporti vjetor për punën e Komisionit Shtetëror për Ankesa të Prokurimeve Publike për vitin 2021, Informata për regjistrimin e popullsisë, amvisërive dhe banesave në Republikën e Maqedonisë së Veriut – 2021, si dhe projektvendimet për dërgimin e pjesëtarit të Armatës së Republikës të Maqedonisë së Veriut për të marrë pjesë në operacionin ndërkombëtar të Bashkimit Evropian “ALTHEA” në Bosnje dhe Hercegovinë dhe për dërgimin e pjesëtarëve të Ushtrisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut për të marrë pjesë në operacionin ndërkombëtar të Bashkimit Evropian “EUTM RCA” në Republika Afrikane.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles