13.5 C
Struga
Thursday, September 29, 2022
spot_img

Jeton Shaqiri: Qeveria e pranoi propozimin e MASH-it për të nënshkruar kontratë të re pesëvjeçare me EBSCO Publishing, nga Ipswich, SHBA, në vlerë të përgjithshme prej gati pothuajse 625 mijë dollarë, gjegjësisht 125 mijë dollarë

Qeveria e pranoi propozimin e MASH-it për të nënshkruar kontratë të re pesëvjeçare me EBSCO Publishing, nga Ipswich, SHBA, në vlerë të përgjithshme prej gati pothuajse 625 mijë dollarë, gjegjësisht 125 mijë dollarë.

Bëhet fjalë për iniciativën në kuadër të strategjisë më të gjerë për mbështetje dhe kontribut në zhvillimin e veprimtarisë shkencore dhe kërkimore-shkencore në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Ndër bazat e të dhënave këtë herë është Computers & Applied Science Complete, e cila nuk mbulohej nga kontratat kombëtare të lidhura më parë dhe që u tregua nga institucionet e arsimit të lartë dhe shkencore.

MASH do të vazhdojë edhe në të ardhmen të krijojë sa më shumë mundësi për punonjësit e kërkimit shkencor, sepse zhvillimi i shkencës, kërkimit dhe inovacioneve është një nga bazat mbi të cilat bazohet zhvillimi i përgjithshëm i shoqërisë.

———–

Владата го прифати предлогот на МОН за потпишување на нов петгодишен договор со „EBSCO Publishing“, од Ипсвич, САД, во вкупна вредност од речиси 625 илјади долари.

Станува збор за иницијатива во рамки на пошироката стратегија за поддршка и придонес кон развој на науката и научно – истражувачката дејност во Република Северна Македонија.

Меѓу базите со податоци овој пат се наоѓа и „Computers & Applied Science Complete“, која не беше опфатена со претходно склучените национални дговори, а на која укажуваа високообразовните и научните установи.

МОН ќе продолжи и во иднина да создава што повеќе можности за научно – истражувачките работници, затоа што развојот на науката, истражувањето и иноваците, е една од основите на кои се базира севкупниот развој на општеството.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles