17.2 C
Struga
Sunday, June 16, 2024
spot_img

Jeton Shaqiri: Procesi i digjitalizimit është një nga objektivat tona më të rëndësishme dhe ne jemi të përkushtuar dhe të vendosur për ta çuar atë deri në fund

📌Procesi i digjitalizimit është një nga objektivat tona më të rëndësishme dhe ne jemi të përkushtuar dhe të vendosur për ta çuar atë deri në fund

Regjistri për persona juridik në Regjistrin qëndror tashmë i lidhur me Sistemin për menaxhim të dokumentave (DMS).

Në seancën e saj të rregullt të 129-të, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut kaloi pikat e informacionit për integrim të Sistemit informativ për menaxhim të burimeve njerëzore me Regjistrin qëndror të popullsisë, integrim të Sistemit për menaxhim të dokumentave me Regjistrin qëndror për persona juridik dhë nënshkrues zyrtar dhe integrim të Sistemit për menaxhim të dokumentave me portalin nacional për shërbime elektronike (uslugi.gov.mk).

Është finalizuar integrimi mes Sistemit për menaxhim të dokumentave dhe Regjistrit qëndror për persona juridik dhe nënshkrues zyrtar dhe është funksional.

Për integrimin mes Portalit nacional për shërbime elektronike dhe Sistemit DMS është në zhvillim e sipër procedura e tenderimit dhe së shpejti do të nënshkruhet marrëveshja për mirëmbajtje të sistemit.

Përsa i përket integrimit të Sistemit informativ për menaxhim të burimeve njerëzore (SIMBNJ) me Regjistrin qëndror të popullsisë, po planifikojmë veprimet për zhvillim të një sistemi të ri të SIMBNJ.

✅Objektivi ynë që të krijojmë lehtësira dhe të rrisim mirëqënien për qytetarët tanë dhe besojmë se digjitalizimi është një nga kontribuesit kryesor për të arritur këtë objektiv.

📌Процесот на дигитализација е една од нашите најважни цели и ние сме посветени и решени да го одведеме до крај
Регистарот за правни лица во Централниот регистар веќе е поврзан со Системот за управување со документи (ДМС).

Владата на Република Северна Македонија на својата 129-та редовна седница ги усвои информативните точки за интеграција на Информацискиот систем за управување со човечки ресурси со Централниот регистар на население, интеграција на Системот за управување со документи со Централниот регистар за правни лица и официјални потпосници и интеграција на Системот за управување со документи со националниот портал за електронски услуги (uslugi.gov.mk).

Интеграцијата меѓу Системот за управување со документи и Централниот регистар за правни лица и официјални потписници е финализирана и успешно работи.

Тендерската постапка за интеграција на Националниот портал за електронски услуги со ДМС Системот е во тек и наскоро ќе биде потпишан договорот за одржување на системот.

Во однос на интеграцијата на Информативниот систем за управување со човечки ресурси (ИСУЧР) со Централниот регистар на население, се планирани активности за новиот систем ИСУЧР.

✅Нашата цел е да создадеме капацитети и да ја зголемиме благосостојбата на нашите граѓани и сметаме дека дигитализацијата е еден од главните придонесувачи за постигнување на оваа цел.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles