26 C
Struga
Wednesday, June 19, 2024
spot_img

302 нови случаи на КОВИД-19 

Bо последните 24 часа направени се 2.182 тестови, а регистрирани се 302 нови случаи на КОВИД-19:
• Скопје – 158
• Прилеп – 22
• Велес – 20
• Битола – 17
• Куманово и Кавадарци – по 11
• Охрид – 10
• Струмица – 9
• Ресен – 8
• Кочани и Кичево – по 5
• Штип и Неготино – по 4
• Гостивар и Радовиш – по 3
• Тетово, Гевгелија, Виница и Кратово – по 2
• Струга, Крива Паланка, Дебар и Крушево – по 1

Од вкупниот број на позитивни (302), регистрирани се 35 реинфекции.
Сите починати лица (6), се со регистрирани коморбидитети.

Во текот на изминатите 24 часа, регистрирани се 5 починати лица од: две починати лица од Скопје (79г и 81г) и по едно починато лице од Струмица (72г), Струга (80г) и Битола (90г). Пријавените лица се починати во болнички услови.

Согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, дополнително е пријавено едно починато лице од: Охрид (88г) починатиот е пријавен на 07.03.2022 . Пријавеното лице е починато во домашни услови.

Регистрирани сe 315 оздравени пациенти од:
• Скопје – 203
• Битола – 17
• Прилеп и Велес – по 14
• Куманово – 13
• Кавадарци – 9
• Гостивар – 7
• Кичево – 6
• Струмица, Ресен и Тетово – по 5
• Гевгелија – 4
• Штип, Неготино, Крива Паланка и Демир Капија – по 2
• Свети Николе, Валандово, Пробиштип, Демир Хисар и Македоснки Брод – по 1

Направени се 2.182 тестови преку:
ИЈЗ-241, ЦЈЗ Скопје-79, ЦЈЗ Битола-73, ЦЈЗ Прилеп-33, ЦЈЗ Тетово-2, ЦЈЗ Куманово-45, Клиника за инфективни болести и фебрилни состојби-0, Судска медицина-0, лабораторија болница Козле-14, УК Пулмологија со алергологија –0, ГОБ 8-ми Септември-0, Институт за микробиологија–128, Жан Митрев (Филип Втори)-40, Авицена-63, Биотек-98, Систина-44, лабораторија Лаор-54, Синлаб-16, Ремедика-5, Плодност-15, Генеа-5, Никоб Лаб-183, ВФВ Медикал-31, Ели Медика-19, Ројал Медика–6, Спектра-ММ-5, Рапид Лаб–15, Жан Митрев Струмица–6, Нова Лаб Дијагностика–11, Рамус-6
ЈЗУ и ПЗУ (рапид тест) – вкупно 945.

Досега во земјата се направени вкупно 1.917.551 тестирања на КОВИД-19. Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 301.016, бројот на оздравени пациенти е 289.847, на починати е 9.123 а бројот на активни случаи изнесува 2.046

Во последните 24 часа направени се 2.182 тестови, а регистрирани се 302 нови случаи на КОВИД-19:
• Скопје – 158
• Прилеп – 22
• Велес – 20
• Битола – 17
• Куманово и Кавадарци – по 11
• Охрид – 10
• Струмица – 9
• Ресен – 8
• Кочани и Кичево – по 5
• Штип и Неготино – по 4
• Гостивар и Радовиш – по 3
• Тетово, Гевгелија, Виница и Кратово – по 2
• Струга, Крива Паланка, Дебар и Крушево – по 1

Од вкупниот број на позитивни (302), регистрирани се 35 реинфекции.
Сите починати лица (6), се со регистрирани коморбидитети.

Во текот на изминатите 24 часа, регистрирани се 5 починати лица од: две починати лица од Скопје (79г и 81г) и по едно починато лице од Струмица (72г), Струга (80г) и Битола (90г). Пријавените лица се починати во болнички услови.

Согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, дополнително е пријавено едно починато лице од: Охрид (88г) починатиот е пријавен на 07.03.2022 . Пријавеното лице е починато во домашни услови.

Регистрирани сe 315 оздравени пациенти од:
• Скопје – 203
• Битола – 17
• Прилеп и Велес – по 14
• Куманово – 13
• Кавадарци – 9
• Гостивар – 7
• Кичево – 6
• Струмица, Ресен и Тетово – по 5
• Гевгелија – 4
• Штип, Неготино, Крива Паланка и Демир Капија – по 2
• Свети Николе, Валандово, Пробиштип, Демир Хисар и Македоснки Брод – по 1

Направени се 2.182 тестови преку:
ИЈЗ-241, ЦЈЗ Скопје-79, ЦЈЗ Битола-73, ЦЈЗ Прилеп-33, ЦЈЗ Тетово-2, ЦЈЗ Куманово-45, Клиника за инфективни болести и фебрилни состојби-0, Судска медицина-0, лабораторија болница Козле-14, УК Пулмологија со алергологија –0, ГОБ 8-ми Септември-0, Институт за микробиологија–128, Жан Митрев (Филип Втори)-40, Авицена-63, Биотек-98, Систина-44, лабораторија Лаор-54, Синлаб-16, Ремедика-5, Плодност-15, Генеа-5, Никоб Лаб-183, ВФВ Медикал-31, Ели Медика-19, Ројал Медика–6, Спектра-ММ-5, Рапид Лаб–15, Жан Митрев Струмица–6, Нова Лаб Дијагностика–11, Рамус-6
ЈЗУ и ПЗУ (рапид тест) – вкупно 945.

Досега во земјата се направени вкупно 1.917.551 тестирања на КОВИД-19. Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 301.016, бројот на оздравени пациенти е 289.847, на починати е 9.123 а бројот на активни случаи изнесува 2.046

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2.182 teste dhe janë regjistruar 302 raste të reja me COVID-19.
• Shkup – 158
• Prilep – 22
• Veles – 20
• Manastir – 17
• Kumanovë dhe Kavadar – nga 11
• Ohër – 10
• Strumicë – 9
• Resnje – 8
• Koçan dhe Kërçovë – nga 5
• Shtip dhe Negotinë – nga 4
• Gostivar dhe Radovish – nga 3
• Tetovë , Gjevgjeli, Vinicë dhe Kratovë – nga 2
• Strugë , Kriva Pallankë , Dibër dhe Krushevë – nga 1

Nga numri total i rasteve pozitive (302), janë regjistruar 35 riinfeksione.
Të gjithë personat e vdekur (6) janë regjistruar sëmundje shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 5 humbje jete : dy humbje jete nga Shkupi (79 dhe 81) dhe një humbje jete nga Strumica (72), Struga (80) dhe Manastiri (90). Personat e raportuar kanë humbur jetën në spital.

Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini im, po ashtu është raportuar një humbje jete nga: Ohri (88 vjeç) i vdekuri është raportuar më 07.03.2022. I raportuari ka humbur jetën në shtëpi.

315 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 203
• Manastir – 17
• Prilep dhe Veles – nga 14
• Kumanovë – 13
• Kavadar – 9
• Gostivar – 7
• Kërçovë – 6
• Strumicë, Resnje dhe Tetovë – nga 5
• Gjevgjeli – 4
• Shtip, Negotinë, Kriva Pallankë dhe Demir Kapijë – nga 2
• Sveti Nikole, Valandovë , Probishtip, Demir Hisar dhe Makedonski Brod -nga 1

Janë kryer 2,182 teste përmes:
ISHP-241, QSHP Shkup-79, QSHP Manastir-73, QSHP Prilep-33, QSHP Tetovë-2, QSHP Kumanovë-45, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laboratorik Kozle-14, UK Pulmologji me Alergologji -0, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-128, Zhan Mitrev (Filipi i II-të)-40, Avicena -63, Biotek-98, Sistina-44, Laboratoria Laor-54, Sinlab-16 , Remedika -5, Plodnost-15, Genea-5, Nikob Lab-183, VFV Medikal-31, Eli Medika-19, Royal Medika -6, Spektra-MM-5, Rapid Lab-15, Zhan Mitrev Strumicë -6, Nova Lab Diagnostika-11, Ramus-6
ISHP dhe IPSH (test i shpejtë)- gjithsej 945.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.917.551 testime të COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 301.016, numri i të shëruarve është 289.847, numri i atyre që humbën jetën është 9.123 dhe numri i rasteve aktive është 2.046.

Në 24 orët e fundit janë kryer 2182 analiza dhe janë regjistruar 302 raste të reja me KOVID-19.
• Shkup – 158
• Prilep – 22
• Veles – 20
• Manastir – 17
• Kumanovë dhe Kavadar – nga 11
• Ohër – 10
• Strumicë – 9
• Resnjë – 8
• Koçani dhe Kërçova – nga 5
• Shtip dhe Negotinë – nga 4
• Gostivari dhe Radovishi – nga 3
• Tetova, Gjevgjelia, Vinica dhe Kratovë – nga 2
• Struga, Kriva Pallanka, Dibra dhe Krusheva – nga 1

Nga numri total i pozitivëve (302), janë regjistruar 35 riinfeksione.
Të gjithë personat e vdekur (6) kanë të regjistruar sëmundje shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 5 persona të vdekur: dy të vdekur nga Shkupi (79 dhe 81) dhe një i vdekur nga Strumica (72), Struga (80) dhe Manastiri (90). Personat e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga Moj Termin, po ashtu një i vdekur është raportuar edhe nga: Ohri (88 vjeç) i vdekuri është raportuar më 07.03.2022. I raportuari ka ndërruar jetë në shtëpi.

315 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 203
• Manastir – 17
• Prilep dhe Veles – nga 14
• Kumanovë – 13
• Kavadar – 9
• Gostivar – 7
• Kërçovë – 6
• Strumicë, Resnjë dhe Tetovë – nga 5
• Gjevgjeli – 4
• Shtip, Negotinë, Kriva Pallankë dhe Demir Kapi – nga 2
• Sveti Nikole, Valandovo, Probishtip, Demir Hisar dhe Makedonski Brod – 1 secila

Janë kryer 2,182 teste përmes:
ISHP-241, QSHP Shkup-79, QSHP Manastir-73, QSHP Prilep-33, QSHP Tetovë-2, QSHP Kumanovë-45, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laborator Kozle-14, UK Pulmonology with Allergology -0, CGH September 8-0, Institute of Microbiology-128, Jean Mitrev (Philip II) -40, Avicenna-63, Biotek-98, Sistina-44, laboratory Laor-54, Sinlab-16 , Remedika -5, Fertility-15, Geneva-5, Nikob Lab-183, VFV Medical-31, Eli Medika-19, Royal Medica-6, Spectra-MM-5, Rapid Lab-15, Zan Mitrev Strumica-6, Nova Lab Diagnostics-11, Ramus-6
PHI dhe PHI (test i shpejtë) – gjithsej 945.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.917.551 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 301.016, numri i të shëruarve është 289.847, numri i të vdekurve është 9.123 dhe numri i rasteve aktive është 2.046.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles