6.3 C
Struga
Saturday, April 20, 2024
spot_img

15 жртви и 1424 нови случаи со Ковид-19

Во последните 24 часа направени се 5.604 тестови, а регистрирани се 1.424 нови случаи на КОВИД-19:
• Скопје – 790
• Битола – 92
• Куманово – 57
• Струмица – 48
• Кавадарци – 45
• Штип – 43
• Прилеп – 37
• Охрид – 36
• Тетово – 35
• Гевгелија – 33
• Гостивар – 31
• Кичево – 27
• Велес – 24
• Ресен – 20
• Неготино – 18
• Кочани и Свети Николе – по 13
• Крива Паланка – 10
• Струга – 8
• Виница – 7
• Радовиш, Пробиштип, Богданци и Македонски Брод – по 5
• Делчево, Берово и Демир Хисар – по 3
• Кратово и Демир Капија – по 2
• Дебар, Валандово, Крушево и Дојран – по 1

Од вкупниот број на позитивни (1.424), регистрирани се 214 реинфекции.

Во текот на изминатите 24 часа регистрирани се 15 починати лица: 6 починати лица од Скопје (69г, 72г, 77г, 82г, 89г и 90г), по 2 починати од Велес (43г и 69г), Струмица (65г и 66г) и Прилеп (58г и 80г) и по едно починато лице од Струга (89г), Крива Паланка (81г) и Богданци (75г). Пријавените лица се починати во болнички услови.

Согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, пријавени се пет починати лица, по едно починато лице од Скопје, Гостивар, Куманово, Прилеп и Тетово на возраст од 63г до 80г. Пријавените се починати во период од 4.01.2022 до 20.01.2022г. Од пријавените лица три се починати во домашни услови, а две лица во болнички услови.

Од вкупниот број на починати лица (n=20), три лица се целосно вакцинирани.

Регистрирани сe 1.083 оздравени пациенти од:
• Скопје – 496
• Битола – 122
• Куманово – 67
• Прилеп – 56
• Кавадарци – 39
• Кичево – 32
• Велес – 31
• Ресен – 30
• Охрид – 29
• Штип – 28
• Гостивар – 21
• Радовиш – 20
• Неготино – 18
• Кочани – 17
• Гевгелија – 15
• Берово – 11
• Свети Николе – 10
• Струга – 7
• Богданци и Демир Хисар – по 6
• Пробиштип – 5
• Виница – 4
• Крива Паланка, Македонски Брод и Кратово – по 3
• Валандово – 2
• Дебар и Пехчево – по 1

Досега во земјата се направени вкупно 1.746.689 тестирања на Ковид-19. Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 256.281, бројот на оздравени пациенти е 227.492, на починати е 8.218, а бројот на активни случаи изнесува 20.571

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 5.604 teste, prej të cilave 1.424 raste të reja me COVID-19 janë regjistruar në:
• Shkup – 790
• Manastir – 92
• Kumanovë – 57
• Kavadarci – 45
• Strumicë – 48
• Shtip – 43
• Prilep – 37
• Ohër – 36
• Tetovë – 35
• Gjevgjel – 33
• Gostivar – 31
• Kërçovë – 27
• Veles – 24
• Negotinë – 18
• Resnjë – 20
• Kriva Palankë – 10
• Koçani dhe Sveti Nikollë = nga 13 24
• Struga – 8
• Vinicë – 7
• Radovish,Probishtip ,Bogdancë dhe Makedonski Brod – nga 5
• Delçevë , Berovë dhe Demir Hisar – nga 3
• Dibër ,Vallandovë, Krushevë dhe Dojran – nga 1
• Makedonski Brod – 2

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (1.424 ) janë regjistruar 214 persona të riinfektuar

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 7 persona që kanë ndërruar jetë: 6 persona nga Shkupi ( 69vjet, 72vjet, 77vjet, 82vjet , 89vjet dhe 90vjet ), 2 nga Velesi (43vjet dhe 69vjet ), Strumicë (65vjet dhe 66vjet) dhe nga 1 në Strugë(89vjet) , Kriva Pallank (81) dhe Bodganci ( 75vjet).Të gjithë personat e raportuar 3 kanë ndërruar jetë në shtëpi ndërsa 2 në spital.
Gjithashtu, sipas Regjistrit të Vdekjeve me Diagnozë KOVID-19 nga Termini Im, janë raportuar 5 persona që kanë ndërruar jetë. Viktimat janë nga Shkupi (1), Gostivari (1), Kumanova (1), Probishtipi (1) të moshës nga 67 vjeç – 88 vjeç. Të gjithë personat e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Nga numri i përgjithshëm i të vdekurve (n = 20 ), tre persona kanë qenë plotësisht të vaksinuar.

Janë regjistruar 1.083 pacientë të shëruar:
• Shkup – 496
• Manastir – 122
• Kumanovë – 67
• Prilep – 56
• Kavadar – 39
• Kërçovë – 32
• Veles – 31
• Resnjë – 30
• Ohër – 29
• Shtip – 28
• Gostivar – 21
• Radovish – 20
• Negotinë – 18
• Koçanë – 17
• Gjevgjeli – 15
• Berovë – 11
• Shën Nikollë – 10
• Strugë – 7
• Bogdancë dhe Demir Hisar – nga 6
• Probishtip – 5
• Vinicë – 4
• Kriva Pallankë, Makedonski Brod dhe Kratovë – nga 3
• Vallandovë – 2
• Dibër dhe Pehçevë – nga 1

Deri më tani janë kryer gjithsej 1.746.689 teste të Covid-19 në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë, që nga fillimi i epidemisë, është 256.281, numri i personave të shëruar është 227.492 numri i të vdekurve është 8.218 dhe numri i rasteve aktive është 20.571

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles