18.9 C
Struga
Wednesday, June 26, 2024
spot_img

1.908 нови случаи на КОВИД-19

Во последните 24 часа направени се 5.834 тестови, а регистрирани се 1.908 нови случаи на КОВИД-19:
• Скопје – 972
• Кавадарци – 112
• Куманово – 111
• Битола – 105
• Велес – 62
• Тетово – 58
• Прилеп – 54
• Неготино – 46
• Струмица – 45
• Охрид – 43
• Гостивар – 34
• Гевгелија – 30
• Штип – 27
• Кичево и Кочани – по 24
• Радовиш – 22
• Ресен – 21
• Валандово – 17
• Крива Паланка – 16
• Струга – 15
• Свети Николе – 12
• Берово и Богданци – по 10
• Делчево – 9
• Виница – 5
• Демир Капија и Пехчево – по 4
• Дебар, Пробиштип и Македонски Брод – по 3
• Кратово, Крушево и Македонска Каменица – по 2
• Дојран – 1

Од вкупниот број на позитивни (1.908), регистрирани се 254 реинфекции.

Во текот на изминатите 24 часа, регистрирани се 22 починати лица: 5 починати лица од Скопје (53г, 69г, 69г, 75г и 75г), по 2 починати од Битола (74г и 85г), Велес (68г и 93г), Куманово ( 78г и 82г ) и Свети Николе ( 52г и 78г) и по едно починато лице од Кавадарци (57г), Кичево (65г), Македонски Брод (60г), Неготино (73г), Охрид (65г), Прилеп (82г), Радовиш (81г), Ресен (63г) и Струга (83г). Од пријавените лица сите се починати во болнички услови..

Согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, пријавени
се 4 починати лица од: Делчево (2), Скопје (1) и Пробиштип (1) на возраст од 56г до 79г. Пријавените се починати во период од 04.01.2022 до 26.01.2022г. Од пријавените лица две се починати во болнички услови, а две лица во домашни услови.

Од вкупниот број на починати лица (n=26), седум лица се целосно вакцинирани, а кај 19 се регистрирани коморбидитети.

Регистрирани сe 1.129 оздравени пациенти од:
• Скопје – 77
• Битола – 61
• Прилеп – 52
• Куманово – 30
• Охрид – 26
• Кочани – 23
• Тетово – 18
• Неготино и Гостивар – по 17
• Струмица – 16
• Кавадарци и Гевгелија – по 14
• Кичево, Ресен и Крива Паланка – по 12
• Струга и Делчево – по 10
• Велес и Штип – по 9
• Виница ,Кратово и Крушево – по 8
• Радовиш и Македонска Каменица – по 7
• Берово – 4
• Богданци , Македонски Брод и Демир Хисар – по 3
• Демир Капија и Пехчево – по 2
• Валандово, Свети Николе , Дебар , Пробиштип и Дојран – по 1

Досега во земјата се направени вкупно 1.773.325 тестирања на КОВИД-19.
Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 265.101, бројот на оздравени пациенти е 239.581, на починати е 8.338, а бројот на активни случаи изнесува 17.182

Gjatë 24 orëvetëfunditjanëkryer5.834 teste dhe1.908rastetëreja me COVID-19 janëregjistruarnë:
• Shkup – 972
• Manastir- 105
• Kavadarc – 112
• Kumanovë – 111
• Veles–62
•Tetovë – 58
•Prilep – 54
• Strumicë – 45
• Gostivar –34
• Ohër – 43
• Shtip – 27
• Gjevgjeli – 30
• Negotinë -46
• Sveti Nikolë – 23
• Kërçovë – 24
• Strugë 15
• Resnjë–21
•Radovish – 22
•Koçan dhe Kriva Pallankë– nga 24 dhe 16
•Vallandovë–17
•Delçevë–9
•Bogdanci –10
•Vinicë,Demir Kapi dhe Pehçevë– nga 4
•Berovë,Dibër,Makedonski Brod – nga 4
•Probishtip dhe Demir Hisar – nga 3
•Kratovë, Krushevëdhe Makedonska Kamenica – nga 2
• Dojran – 1

Nga numri i përgjithshëm i rastëve pozitive (1.908), janë regjistruar 254 persona të riinfektuar, njëri prej të cilëve është dy herë i riinfektuar.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 22 persona që kanë ndërruar jetë: 5 persona nga Shkupi (53vjet, 69vjet, 69vjet, 75vjet) 1 nga Kavadarc (57vjet)2Manastiri(74vjet, 85vjet) Kumanovë (78vjet, 82 vjet), Veles (78vjet, 82 vjet), 1 nga Makedonski Brod (60vjet), Struga (83vjet), Kërçovë (65vjet), Negotino (73vjet)dhe Recen (63vjet).Të gjithë personat e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.
Gjithashtu, sipas Regjistrit të të Vdekjeve me Diagnozë KOVID-19 nga Termini im, janë raportuar4 person që kanë ndërruar jetë në Delçevë(2), Shkup (1), Probishtip (1) të moshës nga 58vjet – 79vjet.Personat e raportuar kanë ndërruar jetë në periudhën prej datës 04.01.2022 – 26.01.2022. Nga personat e raportuar, dy kanë ndërruar jetë në spital, ndërsa dy në shtëpi.

Nga numri i përgjithshëm i vdekjeve (n = 26), shtatë persona ishin të vaksinuar plotësisht, dhe 19 kishin sëmundje shoqëruese.

Janë regjistruar 1.129pacientë të rikuperuar:
• Shkup – 77
• Manastir –61
• Prilep – 52
• Ohër – 26
• Strumicë – 16
• Kumanovë – 30
• Tetovë – 18
• Kavadarc – 14
• Strugë – 10
• Gjevgjeli – 14
• Gostivar – 17
• Krushevë –8
• Kërçovë –12
• Vallandovë – 2
• Shtip – 9
• Resnjë – 12
• Negotinë – 17
• Dellçevë – 10
• Koçan – 23
• Radovish – 7
• Kriva Pallankë – 12
• Berovë – 4
• Kratovë – 8
• Sveti Nikollë – 1
• Demir Hisar – 3
• Bogdanci – 3
• Makedonski Brod – 3
• Vinicë – 2
• Makedonska Kamenica – 8
• Probishtip – 1
• Pehçevë – 2
• Demir Kapi – 2
• Dojran – 1
• Dibër – 1

Deri më tani janë kryer gjithsej 1.773.325teste të Covid-19 në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisëështë265.101, numri i personave të rikuperuar është239.581,numri i të vdekurve është8.338 dhe numri i rasteve aktive është 16.442

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles