17.2 C
Struga
Sunday, June 16, 2024
spot_img

1.554 нови случаи на КОВИД-19

Во последните 24 часа направени се 4.153 тестови, а регистрирани се 1.554 нови случаи на КОВИД-19:
• Скопје – 825
• Тетово – 82
• Куманово – 70
• Кавадарци – 62
• Битола – 59
• Велес – 51
• Прилеп – 49
• Гостивар – 44
• Струмица – 33
• Охрид и Гевгелија – по 32
• Неготино – 30
• Кочани – 21
• Штип и Кичево – по 20
• Струга – 16
• Свети Николе – 15
• Ресен – 12
• Берово и Валандово – по 10
• Радовиш – 9
• Крива Паланка и Делчево – по 8
• Виница – 7
• Кратово – 6
• Богданци и Демир капија – по 5
• Дебар – 4
• Пробиштип, Крушево и Македонски Брод – по 2
• Демир Хисар, Македонска Каменица и Пехчево – по 1

Од вкупниот број на позитивни (1.554), регистрирани се 216 реинфекции.

Од вкупниот број на починати лица (n=34), 18 лица се целосно вакцинирани, а кај 33 лица се регистрирани коморбидитети.

Во текот на изминатите 24 часа, регистрирани се 22 починати лица: 12 починати лица од Скопје (62г, 71г, 73г,75г, 75г, 75г, 81г, 81г, 86г, 88г, 88г и 92г), и по две починати лица од Битола (54г и 80г), и Струга (76г и 84г), по едно лице од Струмица (66г), Штип (67г), Прилеп (73г), Охрид (81г), Свети Николе (84г) и Демир Капија (86г). Од пријавените лица, сите се починати во болнички услови.

Согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, пријавени се дополнително 12 починати лица, Гевгелија (2), Гостивар (1), Богданци (1), Радовиш (1), Скопје (1), Македонска Каменица (1), Струга (1), Охрид (1), Свети Николе (1), Прилеп (1) и Кочани (1). Починатите се на возраст од 59г до 80г. Од пријавените лица 7 лица се починати во болнички услови и 5 лица се починати во домашни услови. Пријавените лица се починати во период од 31.01.2021 – 06.02.2022г.

Регистрирани сe 1.843 оздравени пациенти од:
• Скопје – 1.227
• Битола – 100
• Куманово – 63
• Кавадарци – 48
• Струмица – 40
• Прилеп – 34
• Велес – 33
• Неготино – 29
• Штип – 28
• Гевгелија и Кичево – по 26
• Охрид – 24
• Тетово – 21
• Кочани, Струга и Ресен – по 16
• Радовиш – 14
• Валандово – 12
• Крива Паланка – 11
• Свети Николе, Делчево и Виница – по 8
• Гостивар – 7
• Богданци и Пробиштип – по 6
• Крушево, Македонски Брод и Дојран – по 3
• Кратово, Демир Капија и Дебар – по 2
• Демир Хисар – 1

Направени се 4.153 тестови преку:

ИЈЗ-522, ЦЈЗ Скопје-86, ЦЈЗ Битола-90, ЦЈЗ Прилеп-50, ЦЈЗ Тетово–8, ЦЈЗ Куманово-88, Клиника за инфективни болести и фебрилни состојби-0, Судска медицина-2, лабораторија болница Козле-0, УК Пулмологија со алергологија –0, ГОБ 8-ми Септември-0, Институт за микробиологија–173, Жан Митрев (Филип Втори)-125, Авицена-157, Биотек-198, Систина-93, лабораторија Лаор-116, Синлаб-57, Ремедика-10, Плодност-44, Генеа-10, Никоб Лаб-406, ВФВ Медикал-46, Ели Медика-28, Ројал Медика–23, Спектра-ММ-46, Рапид Лаб–16, Жан Митрев Струмица–18, Нова Лаб Дијагностика–7, Рамус-40

ЈЗУ и ПЗУ (рапид тест) – вкупно 1.694.

Досега во земјата се направени вкупно 1.830.764 тестирања на КОВИД-19.Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 282.147, бројот на оздравени пациенти е 261.741, на починати е 8.658, а бројот на активни случаи изнесува 11.748

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 4153 teste dhe janë regjistruar 1554 raste të reja me COVID-19.
• Shkup – 825
• Tetovë – 82
• Kumanovë – 70
• Kavadar – 62
• Manastir – 59
• Veles – 51
• Prilep – 49
• Gostivar – 44
• Strumicë – 33
• Ohër dhe Gjevgjeli -nga 32
• Negotinë – 30
• Koçani – 21
• Shtip dhe Kërçovë – nga 20
• Strugë – 16
• Sveti Nikollë – 15
• Resnje – 12
• Berovë dhe Vallandovë – nga 10
• Radovish – 9
• Kriva Pallankë dhe Dellçevë – nga 8
• Vinicë – 7
• Kratovë – 6
• Bogdanci dhe Demir Kapijë – nga 5
• Dibër – 4
• Probishtip, Krushevë dhe Makedonski Brod – nga 2
• Demir Hisar, Makedonska Kamenica dhe Pehçevë – nga 1

Nga numri total i rasteve pozitive (1554), janë regjistruar 216 riinfeksione.

Nga numri i përgjithshëm i vdekjeve (n = 34), 18 persona janë vaksinuar plotësisht, ndërsa te 33 persona janë regjistruar sëmundje shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 22 humbje jete : 12 humbje jete nga Shkupi (62, 71, 73, 75, 75, 75, 81, 81, 86, 88, 88, 92) dhe nga dy humbje jete prej Manastiri(54 dhe 80) dhe Struga (76 dhe 84), nga një humbje jete prej Strumice (66), Shtipi (67), Prilepi (73), Ohri (81), Sveti Nikole (84) dhe Demir Kapijë (86). Nga të raportuarit, të gjithë humbën jetën në spital.

Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini Im, janë raportuar edhe 12 humbje jete , Gjevgjeli (2), Gostivar (1), Bogdanci (1), Radovish (1), Shkup (1), Makedonska Kamenica (1), Struga (1), Ohri (1), Sveti Nikole (1), Prilep (1) dhe Koçani (1). Të vdekurit janë të moshës 59 deri në 80 vjeç. Nga personat e raportuar, 7 persona kanë humbur jetën në spital dhe 5 në shtëpi. Personat e raportuar kanë humbur jetën në periudhën 31.01.2021 – 06.02.2022.

Janë regjistruar 1843 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 1.227
• Manastir – 100
• Kumanovë – 63
• Kavadar – 48
• Strumicë – 40
• Prilep – 34
• Veles – 33
• Negotinë – 29
• Shtip – 28
• Gjevgjeli dhe Kërçovë – nga 26
• Ohër – 24
• Tetovë – 21
• Koçani, Struga dhe Resnja – nga 16
• Radovish – 14
• Valandovë – 12
• Kriva Pallankë – 11
• Sveti Nikollë, Dellçevë dhe Vinicë – nga 8
• Gostivar – 7
• Bogdanci dhe Probishtip – nga 6
• Krusheva, Makedonski Brod dhe Dojran – nga 3
• Kratovë, Demir Kapijë dhe Dibër – nga 2
• Demir Hisar – 1

Janë kryer 4,153 teste përmes:

ISHP-522, QSHP Shkup-86, QSHP Manastir-90, QSHP Prilep-50, QSHP Tetovë-8, QSHP Kumanovë-88, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-2, Spitali laboratorik Kozle-0, UK Pulmologji me alergologji -0, CGH 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-173, Zhan Mitrev (Filip II) -125, Avicena-157, Biotek-198, Sistina-93, Laboratoria Laor-116, Sinlab-57 , Remedika -10, Plodnost-44, Genea-10, Nikob Lab-406, VFV Medical-46, Eli Medika-28, Royal Medika-23, Spektra-MM-46, Rapid Lab-16, Zhan Mitrev Strumicë -18, Nova Lab Diagnostics-7, Ramus-40

ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej 1694.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.830.764 testime të COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 282.147, numri i të shëruarve është 261.741, numri i atyre që humbën jetën 8.658, ndërsa numri i rasteve aktive është 11.748.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles