26 C
Struga
Wednesday, June 19, 2024
spot_img

Регистрирани се 328 нови случаи на КОВИД-19 

Во последните 24 часа направени се 2.535 тестови, а регистрирани се 328 нови случаи на КОВИД-19:
• Скопје – 179
• Прилеп – 21
• Битола и Кавадарци – по 17
• Куманово и Велес – по 10
• Охрид и Кичево – по 9
• Ресен – 7
• Штип – 6
• Гостивар, Струга и Радовиш – по 5
• Гевгелија и Валандово – по 4
• Тетово и Кочани – по 3
• Струмица, Неготино и Свети Николе – по 2
• Крива Паланка, Дебар, Берово, Виница ,Пробиштип ,Богданци, Кратово и Демир Капија – по 1

Од вкупниот број на позитивни (328), регистрирани се 65 реинфекциии.

Од вкупно регистрираните починати лица (4), кај 3 лица се регистрирани коморбидитети.

Во текот на изминатите 24 часа, регистриран е едно починато лице: од Кичево (58г), починато во болнички услови.

Согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, дополнително се пријавени 3 починати лица од: Штип (1), Гостивар (1) и Струмица (1). Починатите се пријавени во период од 09.03. до 12.03.2022 година. Пријавените лица се на возраст од 48г до 77г. Од пријавените лица, две се починати во болнички услови и едно лице во домашни услови.

Регистрирани сe 237 оздравени пациенти од:
• Скопје – 131
• Битола – 14
• Прилеп – 13
• Кавадарци – 12
• Куманово и Велес – по 10
• Тетово – 8
• Охрид и Кичево – по 5
• Ресен, Гевгелија, Кочани, Неготино и Дебар – по 3
• Штип, Гостивар, Крива Паланка, Виница и Богданци – по 2
• Радовиш, Валандово, Струмица и Кратово – по 1

Направени се 2.535 тестови преку:

ИЈЗ-330, ЦЈЗ Скопје-99, ЦЈЗ Битола-83, ЦЈЗ Прилеп-49, ЦЈЗ Тетово-0, ЦЈЗ Куманово-49, Клиника за инфективни болести и фебрилни состојби-0, Судска медицина-0, лабораторија болница Козле-0, УК Пулмологија со алергологија –1, ГОБ 8-ми Септември-0, Институт за микробиологија–197, Жан Митрев (Филип Втори)-54, Авицена-80, Биотек-82, Систина-38, лабораторија Лаор-85, Синлаб-14, Ремедика-18, Плодност-17, Генеа-8, Никоб Лаб-152, ВФВ Медикал-44, Ели Медика Плус-9, Ројал Медика–16, Спектра-ММ-9, Рапид Лаб–18, Жан Митрев Струмица–5, Нова Лаб Дијагностика–1, Рамус-7

ЈЗУ и ПЗУ (рапид тест) – вкупно 1.070

Досега во земјата се направени вкупно 1.928.498 тестирања на КОВИД-19. Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 302.224, бројот на оздравени пациенти е 291.144, на починати е 9.159, а бројот на активни случаи изнесува 1.921

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2.535 teste dhe janë regjistruar 328 raste të reja me COVID-19.
• Shkup – 179
• Prilep – 21
• Manastir dhe Kavadar – nga 17
• Kumanovë dhe Veles – nga 10
• Ohër dhe Kërçovë – nga 9
• Resnje – 7
• Shtip – 6
• Gostivar, Strugë dhe Radovish – nga 5
• Gjevgjeli dhe Vallandovë – nga 4
• Tetovë dhe Koçan – nga 3
• Strumicë, Negotinë dhe Sveti Nikollë – nga 2
• Kriva Pallankë, Dibër, Berovë, Vinicë, Probishtip, Bogdanci, Kratovë dhe Demir Kapijë – nga 1.

Nga numri total i rasteve pozitive (328), janë regjistruar 65 riinfeksione.

Nga numri i përgjithshëm i të vdekurve të regjistruar (4), në 3 persona janë regjistruar sëmundje shoqëruese.

Gjatë 24 orëve të fundit është regjistruar një humbje jete : nga Kërçova (58 vjeç), i cili ka humbur jetën në spital.

Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini im, janë raportuar edhe 3 humbje jete nga: Shtipi (1), Gostivari (1) dhe Strumica (1). Të vdekurit janë raportuar në periudhën prej datës 09.03. deri më 12.03.2022. Të vdekurit janë të moshës nga 48 deri në 77 vjeçare . Nga personat e raportuar, dy humbën jetën në spital dhe një në shtëpi.

237 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 131
• Manastir – 14
• Prilep – 13
• Kavadar – 12
• Kumanovë dhe Veles – nga 10
• Tetovë – 8
• Ohër dhe Kërçovë – nga 5
• Resnje , Gjevgjeli, Koçan, Negotinë dhe Dibër – nga 3
• Shtip, Gostivar, Kriva Pallankë, Vinicë dhe Bogdanci – nga 2
• Radovish, Valandovë , Strumicë dhe Kratovë – nga 1

Janë kryer 2,535 teste përmes:

ISHP-330, QSHP Shkup-99, QSHP Manastir-83, QSHP Prilep-49, QSHP Tetovë-0, QSHP Kumanovë-49, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laboratorik Kozle-0, UK Pulmologji me Alergologji -1, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-197, Zhan Mitrev (Filipi i II-të) -54, Avicena -80, Biotek-82, Sistina-38, Laboratoria Laor-85, Sinlab-14 , Remedika -18, Plodnost-17, Genea-8, Nikob Lab-152, VFV Medikal-44, Eli Medika Plus-9, Royal Medika-16, Spektra-MM-9, Rapid Lab-18, Zhan Mitrev Strumicë -5 , Nova Lab Diagnostika-1, Ramus-7

ISHP dhe IPSH (test i shpejtë)- gjithsej 1.070

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.928.498 testime të COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 302.224, numri i të shëruarve është 291.144, numri i atyre që humbën jetën është 9.159, ndërsa numri i rasteve aktive është 1.921.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles