29 C
Struga
Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Во водите на Охридското езеро се презедоа мерки за откривање на незаконски риболов

На 23.09.2022 во периодот од 04.00 до 16.00 часот во водите на Охридското Езеро, од вливот на река Сатеска до с.Радожда, струшко, полициски службеници од Полициската станица за граничен надзор „Охридско Езеро“ и претставници од Државниот инспекторат за земјоделство – Охрид презедоа зајакнати мерки и активности за откривање на случаи на незаконит риболов. Притоа биле пронајдени 15 висечки рибарски мрежи со вкупна должина од 6000 метри со вкупен улов од 774 парчиња риба охридска белвица, во вкупна тежина од 80,5 килограми. Уловот бил предаден во Казнено-поправната установа Затвор Охрид. Се преземаат мерки за расчистување на случајот

Me datë 23.09.2022 në periudhën nga ora 04:00 deri në ora 16:00 në ujërat e liqenit të Ohrit, nga derdhja e lumit Sateskë deri në fshatin Radozhdë të Strugës , oficerë policorë nga Stacioni Policor për Mbikëqyrje e Kufirit “Liqeni i Ohrit” dhe përfaqësues nga Inspektorati Shtetëror për Bujqësi – Ohër ndërmorën masa dhe aktivitete të përforcuara për zbulimin e rasteve të peshkimit të paligjshëm. Gjatë kësaj janë gjetur 15 rrjeta peshkimi me gjatësi totale prej 6000 metrash, me gjithsej 774 copë Belushkë Ohri, me peshë totale 80.5 kilogramë. Peshqit janë dorëzuar në INP -Burgun e Ohrit. Po merren masa për zbardhjen e plotë të rastit. SPB Ohër , Zëdhënëse Merlina Islami

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles