15.9 C
Struga
Saturday, October 1, 2022
spot_img

Shaqiri: Le t’i ndihmojmë Liderët e rinj ta kthejnë shikimin drejt së ardhmes

Shkolla për liderët e rinj “Peace Forum Dialogue”, si pjesë e aktiviteve në kuadër për shënimin e 21-vjetorit të Marrëveshjes së Ohrit, mbahet në Mavrovë, është mundësi e shkëlqyer për të rinjtë, pavarësisht nga përkatësia etnike, të krijojnë miq të rinj. njohuri të reja dhe përfaqëson një mënyrë reale për të inkurajuar bashkëjetesën dhe për të kthyer shikimin nga e kaluara në të ardhmen. Këtë e theksoi ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri, i cili të pranishmëve u tha se ndërtimi i personazheve të rinjve me vlera të ndërkulturalizmit është investim në të ardhme të përbashkët prosperuese të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Organizator i Shkollës për Liderët e Rinj është Ministria e Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve ndër komunitetesh, ndërsa në kuadër të Shkollës ligjërata mbajti prof. Dr. Lidija Georgieva, prof. Dr. Gordan Georgiev, Xhelal Hogjiç, Robert Alagjozovski, Prof. Dr. Jusuf Zejneli, prof. Dr. Rizvan Sulejmani, As. Dr. Vedije Ratkoceeri dhe Xhabir Deralla.

Është planifikuar që kjo iniciativë për trajnime të të rinjve të marrë karakter të përhershëm, duke u mundësuar pjesëmarrësve të zhvillojnë kapacitetet për vendosjen e stabilitetit politik dhe harmonisë sociale në shoqëri multietnike si kjo e jona.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles