15 C
Struga
Sunday, July 3, 2022
spot_img

Njoftim nga NP ”Ujësjellës dhe Kanalizim”-Strugë

Të nderuar qytetarë,

Ju njoftojmë se, ekipet e ndërmarrjes në bashkëpunim me MPB-stacioni policor Strugë dhe inspektorët komunal kompetent, ndodhen në terren 24 orë për zbulimin e rasteve të keqpërdorimit të ujit dhe lidhjeve të egra.
Rastet e tilla do të bëhen publike dhe kundër konsumatorëve tek të cilët do të konfirmohet keqpërdorimi i ujit ose lidhje e egër, do të ndermerren masa ligjore, në përputhshmëri me Ligjin për furnizim me ujë të pijshëm dhe largimin e ujërave të ndotura urbane, si dhe Kodin Penal.
Faleminderit për mirëkuptimin.

Me respekt,

NP “Ujësjellës dhe Kanalizim”-Strugë

Почитувани граѓани,

Ве известуваме дека екипи на претпријатието во соработка со МВР полициска станица Струга и надлежните општински инспектори 24 часа се на терен за откривање случаи на злоупотреба на вода и диви приклучоци.
Ваквите случаи ќе бидат јавно објавени, а против корисниците на кои ќе им биде потврдена злоупотреба на вода или диво приклучување ќе бидат преземени законски мерки, согласно Законот за снабдување со вода за пиење и одведување на урбани отпадни води, како и Кривичниот законик.
Ви благодариме за разбирањето.

Со почит,

ЈП „Водовод и Канализација“ -Струга

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles