19 C
Struga
Saturday, September 30, 2023
spot_img

BPV në Maqedoni ka shënuar rritje për 0.6 për qind në tremujorin e katërt të vitit të kaluar

Norma e rritjes së prodhimit të brendshëm bruto (BPV) për tremujorin e katërt të vitit 2022 është 0,6 për qind, njoftoi sot Enti Shtetëror i Statistikave (ESSH).

Në tremujorin e katërt të vitit 2022, rritja më e madhe është vërejtur në sektorët – Tregtia me shumicë dhe pakicë; riparimi i automjeteve dhe motoçikletave; Transporti dhe magazinimi; Objektet për akomodim dhe veprimtari shërbimi me ushqim për 8.3 për qind; Arte, argëtim dhe rekreacion; Aktivitete të tjera shërbimi; Aktivitetet të amvisërisë si punëdhënës; aktivitete të amvisërisë që prodhojnë mallra dhe kryejnë shërbime të ndryshme për nevojat e tyre nga 1.5 për qind, si dhe aktivitetet që lidhen me pasuritë e patundshme ka shënuar rritje për 1.3 për qind.

Në të njëjtën periudhë, eksporti i mallrave dhe shërbimeve u rrit nominalisht me 25.4 për qind, ndërsa importi i mallrave dhe shërbimeve shënoi rritje nominale prej 17.5 përqind.

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles