28 C
Struga
Thursday, July 11, 2024
spot_img

BDI Strugë: Gruaja është pjesë vitale e Agjendës së Blertë

✅Gruaja është pjesë vitale e Agjendës së Blertë✅

Fuqizimi i rolit të gruas në shoqërinë tonë është gjithmonë kryefjalë e diskutimeve tona dhe ne bëjmë maksimumin tonë përsa i përket këtij aspekti.
Përgjatë takimit me Forumin e gruas, i shoqëruar dhe kandidatet nga lista për këshilltarë të Bashkimit Demokratik për integrim, diskutuam mjaftë gjatë për fuqizimin e rolit të gruas në shoqërinë tonë.
Ne punojmë fort në këtë aspekt. Për momentin, punonjëset femra në Komunën e Strugës përbëjnë rreth 35% të numrit total të të punësuarve. Objektivi ynë për 4 vitet e ardhshme është që numri i femrave të punësuara në këtë institucion të kaloj 40%.
Në listën tonë për kandidatë të këshillit komunal kemi përfshirë 13 femra, nga numri i përgjithshëm prej 27 kandidatësh, apo 48% të listës, duke theksuar se bartëse të listës kemi vendosur një grua, ngase ne mendojmë dhe besojmë se kontributi i femrës në shoqërinë tonë është mëse i nevojshëm.
💚Zgjidh jetë, voto blertë!💚
Rretho numrin 3!

✅Жената е витален дел од Зелената агенда✅

Зајакнувањето на улогата на жените во нашето општество е секогаш во фокусот на нашите дискусии и даваме се од себе во овој поглед.
За време на состанокот со Форумот на жени, придружуван од кандидатките од листата за советници на Демократската унија за интеграција, разговаравме долго за зајакнувањето на улогата на жената во нашето општество.
Работиме напорно во овој поглед. Во моментов, вработените жени во Општина Струга сочинуваат околу 35% од вкупниот број вработени. Нашата цел во следните 4 години е бројот на жени вработени во оваа институција да надмине 40%.
Во нашата листа на кандидати за општинскиот совет вклучивме 13 жени, од вкупниот број 27 кандидати, или 48% од листата, нагласувајќи дека носителката на листата е жена, затоа што мислиме и веруваме дека придонесот на жените во нашето општество е многу потребно.
💚Избери живот, гласај зелено!💚
Заокружи број 3!

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles