5 C
Struga
Wednesday, December 7, 2022
spot_img

Во СОУ “Нико Нестор ” – Струга се одржа дисеминација на обуките “Educational innovation in Finland” и “Innovation at school: Inclusion, autonomy and flexibility”

На ден 26.5.2022 (четврток) со почеток во 12.30 часот, во просториите на СОУ “Нико Нестор ” – Струга се одржа дисеминација на обуките “Educational innovation in Finland” и “Innovation at school: Inclusion, autonomy and flexibility” на кои присуствуваа претставници од нашето училиште во Јоенсуу, Финска и Бруж, Белгија како дел од проектот “Знаење за иднината” подржан од програмата Еразмус+ и Националната агенција за Европски образовни програми и мобилност. На дисеминацијата присуствуваа наставници од СОУ “Нико Нестор” – Струга, СОУ Гимназија “Др. Ибрахим Темо” – Струга, ОУ “Јосип Броз Тито” – Струга и ОУ “Браќа Миладиновци” – Струга. Наставниците учесници на присутните наставници на дисеминацијата им го пренесоа искуството што го стекнаа за време на мобилноста (обуките) во овие држави преку презентација и промотивен материјал кој им беше поделен за двете обуки засебно .

Related Articles

Na Ndiqni

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

Latest Articles