Ja çfarë duhet të dini për sëmundjet e zemrës

Zemra është organi që bën pastrimin e gjakut. Dhe në rastin e sëmundjeve të zemrës kemi prishje te funksionit te saj si pompë. Kjo do të vështirësojë punën...

Pse njerëzit rrëqethen nga disa tinguj?

Nëse vetëm edhe paramendimi i gërvishtjes së thonjve në tabelë ju rrëqeth, lirisht fajësojeni amigdalën ruaj. kompleksin e bërthamave që gjendet në maje të...

Çamçakëzi – për dhe kundër

Edhe pse janë një armë e dobishme në luftën kundër kariesit, çamçakëzët gjatë viteve janë dëshmuar të jenë një bombë e tempuar për shëndetin...

Njerëzit që ecin në gjumë, mund të thyejnë këmbën e të...

Rastet e ecjes në gjumë, janë të ndryshme, me disa që veshin diçka, të tjerë që shkojnë dhe hanë nga frigoriferi, apo edhe dalje...

Mos i bëni këto gjëra sapo të zgjoheni në mëngjes

Nuk ka rutinë mëngjesi që funksionon njëjtë për të gjithë. Por, ka disa gabime të cilat ndoshta jeni duke i bërë dhe që ndikojnë...

Cilat janë pasojat e fjetjes në shpinë, në krah dhe në...

Të rrallë janë ata që flenë vetëm në një pozë, mirëpo gjithsecili ka pozën e vet më të preferuar në të cilën e kalon...

E ka vërtetuar shkenca: Fara e zezë është ilaç efikas, madje...

Studimet shkencore tregojnë për dobinë e shumëfishtë të kësaj bime dhe për efektin e saj të dobishëm në balancimin e metabolizmit dhe sistemit të...

Meshkujt nuk dinë, femrat dyshojnë: A mund të ngelesh shtatzënë gjatë...

Shumë vajza pyesin a mund të ngelen shtatzëna gjatë menstruacioneve! Dija është baza e parë për kontracepsionin e shëndetshëm. Shumica e femrave nuk marrin guximin të...

Testi i thjeshtë psikologjik që për 10 sekonda tregon shumë për...

Për vlerësim të personalitetit, psikologët shpeshherë përdorim teste projektive të cilat përfshijnë fotografi të ndryshme dhe që përmes tyre mund të kuptojnë shumë për...

Simptomat e migrenës, shkaktarët dhe trajtimi i tyre

Migrena shkakton pamje të dobët, marramendje dhe ndjeshmëri më të madhe ndaj dritës, si dhe mund të zgjas me ditë të tëra. Cilat janë fazat...