Si të veproni nëse kafshoheni nga gjarpri

Me nxehjen e motit edhe gjarpërinjtë fillojnë të dalin më shumë, e posaçërisht në vendet më rurale ku ka pyje ose vende të braktisura...

10 ushtrime të thjeshta dhe qetësuese për sy

Orët e pafundme para kompjuterit apo TV-së mund të jetë me të vërtetë një gjë shumë e keqe për sytë tuaj. Tharja e syve,...

Këto janë shenjat që tregojnë se vuani nga depresioni

Këto janë katër shenjat që tregojnë se ju po përballeni me depresion 1. Kur kemi dhimbje në gjithë trupin, pra kur është prezente dhimbja fizike,...

Doktorët gjermanë: Fëmijët nuk duhet të agjërojnë gjatë Ramazanit

Doktorët gjermanë janë duke i këshilluar prindërit myslimanë të mos i lejojnë fëmijët të agjërojnë gjatë muajit të Ramazanit. Shoqata Profesionale e Pediatërve ka thënë...

Ushqimi gjatë muajit të Ramazanit: Cilin ushqim dhe pije duhet shmangur?

Ushqimi i besimtarëve gjatë muajit të agjërimit dallon nga ushqimi i përditshëm, prandaj është e nevojshme t’i kushtoni kujdes këshillave të mjekëve dhe të...

Shpresa të reja për diabetikët: Është shpikur terapia që e shëron...

Hulumtimet më të reja kanë treguar që trajtimi i shërimit të debatit të tipit 2, i cili para pak kohësh po aplikohet në SHBA,...

Zgjidhni problemin me njollat ngjyrë gështenje në lëkurë: Dermatologu i njohur...

Rezultatet e para do t’i vëreni që pas 7 ditësh! Njollat e moshës apo njollat ngjyrë të gështenjtë në lëkurë dinë të bëhen shumë irrituese,...

Kur të bindeni sa është e rrezikshme – kurrë më nuk...

Shkencëtarët francez kanë kultivuar qeliza të tumorit malinj në tretjen në të cilën i ka shtuar tharmë termofil. Qelizat e kancerit janë rritur po...

Brusha juaj e dhëmbëve është burimi më i madh i infeksioneve...

Nuk ia vlen fare që rregullisht i ndërroni brushat e dhëmbëve, nëse, së paku herë pas herë nuk e dezinfektoni. Kur e përdorni të njëjtën...

Sëmundjen e rrezikshme të mushkërive e zbulojnë ndryshimet në gishta, kolla…

Gjysma e të sëmurëve në fillim marrin diagnozë të gabueshme, sepse sëmundja shpesh ngatërrohet me sëmundjet pulmonare obstruktive kronike, astmën apo sëmundjen e zemrës. Shkaktari...