Sëmundja e frikshme që po vret gratë

Sëmundja pulmonare obstruktive kronike (SPOK) është konsideruar gjithmonë si sëmundje e meshkujve, ndërkohë që aktualisht po vret më shumë gra sesa burra. Gati 8%...

Kujdes! Këto janë shenjat që tregojnë se vuani nga migrena

Përafërsisht 12 orë para sulmit të migrenës zakonisht lajmërohet shenjat e para, siç është dëshira për një ushqim, për shembull, çokollatë. Njerëzit atëherë gabimisht mendojnë...

Në mbrëmje apo në mëngjes? Merr fund dilema, ja kur duhet...

Shumë persona preferojnë të lahen në mëngjes, ka të tjerë të cilët preferojnë të bëjnë dush në mbrëmje para se të flenë. Por çfarë thotë...

Nëse zgjoheni në këtë orë gjatë natës, atëherë dikush kërkon tu...

Qëndrimi zgjuar ne disa ore të caktuara te ditës, ka disa kuptime. Mësojini me poshtë: 9-11 të mbrëmjes Qëndrimi zgjuar në këto orë është ndoshta për...

Si të veproni nëse kafshoheni nga gjarpri

Me nxehjen e motit edhe gjarpërinjtë fillojnë të dalin më shumë, e posaçërisht në vendet më rurale ku ka pyje ose vende të braktisura...

10 ushtrime të thjeshta dhe qetësuese për sy

Orët e pafundme para kompjuterit apo TV-së mund të jetë me të vërtetë një gjë shumë e keqe për sytë tuaj. Tharja e syve,...

Këto janë shenjat që tregojnë se vuani nga depresioni

Këto janë katër shenjat që tregojnë se ju po përballeni me depresion 1. Kur kemi dhimbje në gjithë trupin, pra kur është prezente dhimbja fizike,...

Doktorët gjermanë: Fëmijët nuk duhet të agjërojnë gjatë Ramazanit

Doktorët gjermanë janë duke i këshilluar prindërit myslimanë të mos i lejojnë fëmijët të agjërojnë gjatë muajit të Ramazanit. Shoqata Profesionale e Pediatërve ka thënë...

Ushqimi gjatë muajit të Ramazanit: Cilin ushqim dhe pije duhet shmangur?

Ushqimi i besimtarëve gjatë muajit të agjërimit dallon nga ushqimi i përditshëm, prandaj është e nevojshme t’i kushtoni kujdes këshillave të mjekëve dhe të...

Shpresa të reja për diabetikët: Është shpikur terapia që e shëron...

Hulumtimet më të reja kanë treguar që trajtimi i shërimit të debatit të tipit 2, i cili para pak kohësh po aplikohet në SHBA,...