Gjermania do ta shpallë Vjenën si rajon me korona-rrezik

0
epa08362372 A woman wearing a face mask walks through downtown Vienna, Austria, 14 April 2020. From today on, non essential stores with a shop area under 400 square meters, hardware stores, garden centres and federal parks are allowed to reopen under strict safety measures to slow down the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. The government has ordered to wear face masks in supermarkets, pharmacies, various kind of opened shops, public transportation and car pools. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Për shkak të numrit të rritur ditor të të sapoinfektuarve, Gjermania ka për qëllim ta shpallë Vjenën për rajon me korona-rrezik, pohojnë mediat austriake.

“Prej 5 shtatorit në Vjenë ka më shumë se 50 infektime të reja në 100.000 banorë, për shkak të së cilës jemi të detyruar të veprojmë”, deklaroi përfaqësuesi i autoriteteve gjermane.

Për shkak të gjendjes epidemiologjike aktuale, Austria, para se gjithash disa rajone, rrezikon të shpallet një rajon me rrezik.

Zvicra tashmë dha paralajmërim për udhëtim në Vjenë dhe planifikon ta zgjerojë edhe për krahinën Tirol.

Italia, gjithashtu, me ndikim të madh e ndjek situatën në Austri dhe së shpejti mund të vendosë PCR test të obligueshëm për udhëtarët e Austrisë, siç e bënë atë tashmë Qipro, Britania e Madhe, Norvegjia dhe Belgjika.