Mbahet eventi “Yjet e Covid”, organizuar nga “Organizata Humanitare Botërore” (WHD)

0


“Veprimet flasin më shumë se fjalët”. “Yjet Covid” shërbejnë si shembulli më i mirë për këtë frazë. Këto yje u futën në veprim dhe po ndihmojnë njerëzimin për të luftuar kundër vdekjeprurësit Covid-19. “Yjet e Covid” është një pjesë e themeluesit të Organizatës Humanitare Botërore (WHD) Mr.Abdul Basit Syed, nismë e quajtur “Të nderosh të nderuarit”. Që nga nisma e filluar në vitin 2018 ajo ka frymëzuar miliona në të gjithë botën, si një mënyrë për të inkurajuar, njohur dhe krijuar figura popullore,  burra të zakonshëm që kanë kontribuar për mirëqenien e shoqërisë dhe botës.

WHD krenohet të nderojë këta yje që po promovojnë më të mirën për njerëzimin. Qëllimi kryesor i këtij eventi ishte të tregojë mirënjohje dhe nderim për vullnetarët e pabesueshëm, të cilët gjithmonë kanë kontribuar në përmirësimin e njerëzimit, veçanërisht gjatë kësaj krize të Covid-19. Kur e gjithë bota ishte mbyllur dhe kishte frikë të dilte, këto yje i jepnin një ndihmë botës, që po luftonte kundër Koronës. Procesi i nominimit për këtë ngjarje filloi në 27 Prill të vitit 2020. Mbi 1600 nominime nga të shtatë kontinentet u morën për këtë event duke arritur njohjen globale në një periudhë kaq të shkurtër.

Ceremonia e nderimit në internet u mbajt më 28 qershor 2020 – 2 P.M, Koha e Londrës (GMT + 1). Ceremonia u nderua me praninë e Shefave të Mrekullueshëm H.E. Fatmir Sejdiu, Ish Presidenti i Kosovës, H.E. Madhav Kumar Nepal, Ish Kryeministri i Nepalit dhe Hon. Pedro I Altamirano, President i Asamblesë Kombëtare, Andaluzia- Spanjë, së bashku me Dr. Abdul Basit Syed, Kryetarin Themelues i WHD, seanca u moderua nga Z. Robin Marsh, Sekretari i Përgjithshëm i UPF (MB).