Kryetari Merko zhvendos administratën e Komunës së Strugës në lokacion të ri

0

Kryetari Merko zhvendos administratën e Komunës së Strugës në lokacion të ri

Sot filluan punimet për rekonstruimin e godinës së vjetër të shkollës fillore “Vëllezërit Milladinov” e cila së shpejti do të shfrytëzohet si objekt i ri i Komunës së Strugës. Pas kalimit të nxënësve në objektin e ri të SHMK “Vëllezërit Milladinov”, kjo godinë është dëmtuar dukshëm nga qytetarë të papërgjegjshëm të cilët kanë thyer dritaret, dyert dhe kanë shkaktuar dëme të tjera.

Kryetari i Komunës së Strugës, z. Ramis Merko u shpreh se punimet kanë filluar, dëmet do të riparohen dhe së shpejti Komuna e Strugës do të gjendet në lokacion të ri.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës

**
Градоначалникот Мерко ќе ја премести администрацијата на Општина Струга во нова локација

Започнаа градежните работи за реконструкција на стариот објект на основното училиште “Браќа Миладиновци” кој наскоро ќе биде новата зграда на Општина Струга. После преместувањето на учениците во новиот објект на ОУ “Браќа Миладиновци” , објектот беше оштетен од група неодговорни граѓани кои ги искршиле прозорците, вратите и нанеселе други штети.

Градоначалникот на Општина Струга, г.Рамис Мерко изјави дека градежните работи се веќе во тек, штетите ќе се поправат и наскоро Општина Струга ќе има нова локација.

Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга