Ministria e shëndetësisë sot do të propozoj lehtësimin e masave restriktive.

0

Sipas planit, këtë javë pritet të hapen:
qendrat për edukim dhe seminare, auto shkolla, terrenet sportive për sporte individuale, bastoret vetëm nëpërmjet sporteleve dhe qendrat tregtare por pa restorantet dhe kafenetë.
Javën e ardhshme planifikohet që të propozohet të hapen :
Restorantet por vetëm për carryout sistem, stërvitje për sportet ekipore por në të hapur
Javën e tretë, pas analizave pritet që të propozohet hapja e të gjitha bizneseve, por me masat e parapara
Do të propozohet hapja e sallave për sport në të mbyllur, palestrave, restoranteve

Po gjithsesi realizimi i këtyre fazave dhe gjithë këtij proçesi do nvaret nga numri i të infektuarve, par duhet ti përmbahemi rregullave strikte sepse nëse numri i të infektuarve rritet mund të propozohen ndryshime .