Kryetari R.Merko kërkon hapjen urgjente të kufirit me Shqipërinë

0

Kryetari i Komunës së Strugës njëherit dhe kryetari i shtabit të krizës në komunën e Strugë z. Ramiz Merko ka dërguar kërkesë deri te Shtabi Qendror i Krizës në vendin tonë që të hapet vendkalimi kufitar Qafë Thanë në kufi me Republikën e Shqipërisë, meqënëse një numër i konsiderueshëm i punonjësve të bizneve lokale vinjë nga shteti fqinjë . Gjithashtu burime të strugalajm.org tregojn se kjo kërkesë është pranuar nga ana e Maqedonisë ndërkohë që pritet vetëm miratimi nga shteti fqinj, pra nësë miratohet nga ana Shqipërisë pritet që shum shpejt do jetë funksional që të ju mundësohet popullates por dhe bizneseve të kryen detyrimet e tyre.