Japonia e vazhdon gjendjen emergjente deri më 31 maj

0
Japanese Prime Minister Shinzo Abe adjusts his face mask as he leaves a press conference at the prime minister's office in Tokyo on May 4, 2020. - Japan's prime minister on May 4 extended a state of emergency over the coronavirus until the end of May, as the government warned it was too soon to lift restrictions. (Photo by Eugene Hoshiko / POOL / AFP) (Photo by EUGENE HOSHIKO/POOL/AFP via Getty Images)

Japonia do ta vazhdojë gjendjen emergjente deri më 31 maj, por që ky vend duhet të përgatitet për “jetën me koronavirus”, ka thënë Kryeministri japonez, Shinzo Abe.

Disa prefektura me shkallë të lartë të infeksionit, përfshirë Tokio dhe Osaka, të cilat do ta vazhdojnë të punojnë në zvogëlimin e kontaktit social deri në 80 përqind për të penguar përhapjen e koronavirusit, shkruan CNN, transmeton Klan Kosova.

Ndërkaq nga fillimi i majit është njoftuar për lehtësimin e masave për disa biznese të vogla, si restorantet me masa përkatëse të parandalimit.