BE konfirmon vendimin për fillimin e bisedimeve me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

0

Në një samit të rregullt të BE-së, mbrëmë liderët evropianë konfirmuan vendimin për hapjen e negociatave të pranimit me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë.

Drejtuesit evropian takimin e zhvilluan përmes video konferencës dhe tema kryesore ishte coronavirusi.

“Ne i mirëpresim konkluzionet e Këshillit të 25 marsit 2020 për zgjerimin dhe procesin e asocimit dhe të stabilizimit”, thuhet në deklaratën e Samitit të liderëve të BE-së.

Lajmi u konfirmua gjithashtu nga Komisioneri për Zgjerim të BE-së, Oliver Varhelyi në “Twitter”, i cili shtoi se puna do të fillojë në kornizën e bisedimeve pasi të vazhdojnë reformat në të dy vendet.

Oliver Varhelyi@OliverVarhelyi

Tonight #EU leaders endorsed opening of accession talks w #Albania & #NorthMacedonia + confirmed at highest level new approach to #EUenlargement. We start our work on negotiating frameworks, while I know reforms in both countries continue. Future of #WesternBalkans is in the EU. https://twitter.com/eucouncilpress/status/1243287895269613568 …EU Council Press@EUCouncilPressJoint statement by #EUCO members following today’s videoconference on #COVIDー19 & #EUenlargment.

Read: https://europa.eu/!Ff39rq 
10210:37 PM – Mar 26, 2020Twitter Ads info and privacy63 people are talking about this