UEFA sot me mbledhje urgjente – shkak COVID19

0

UEFA sot do të zhvillojë takime urgjente me përfaqësuesit e klubeve evropiane dhe ligave dhe federatave kombëtare me qëllim marrjen e vendimeve në orarin e futbollit evropian të futbollit, në përgjigje të pandemisë koronavirus.

Pandemia tashmë ka nxitur shtyrjen masive të ndeshjeve lokale dhe ndërkombëtare të futbollit në të gjithë kontinentin.

Kërcënimi i koronavirusit do të thotë se takimet e së martës do të zhvillohen nga distanca, përmes thirrjes me video konferencë.

Ata do të drejtohen nga presidenti i UEFA-s Aleksander Ceferin dhe ekipi i tij drejtues operacional dhe do të përfshijnë Shoqatën Evropiane të Klubeve, e cila përfaqëson pothuajse 250 klube në të gjithë kontinentin, dhe 55 federatat anëtare të UEFA-s.

Vendimet përfundimtare për atë që ndodh më pas do të merren nga Komiteti Ekzekutiv i UEFA, i cili përfshin nënkryetarin e UEFA-s dhe ish-shefin ekzekutiv të Manchester United David Gill.

Kështu, sot do të vendoset për sezonet në ligat evropiane, ndeshjet e kompeticioneve evropiane dhe rreth ngjarjes më të madhe të futbollit këtë vit, kampionatit evropian EURO 2020.