Pas 5 vitesh pastrohet sistemi kullues në Strugë

0

Pastrohet kanali i ujrave atmosferike

Gjatë ditës së sotshme është punuar mbi pastrimin e kanalit të ujrave atmosferike dhe largimin e mbeturinave përgjatë rrugës magjistrale Strugë- Ohër. Aksion ky i realizuar nga Komuna e Strugës në bashkëpunim me institucionet qëndrore, me qëllim parandalimin e përmbytjeve të oborreve dhe tokave bujqësore nga sasitë e mëdha të rreshjeve të shiut.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës

*******

Се чисти каналот за атмосферски води

Денес се работеше на расчистување на каналот на атмосферските води и отстранување на остатоците на автопатот Струга-Охрид. Оваа акција ја спроведе Општина Струга во соработка со централните институции, со цел да се спречи поплавување на дворните места и земјоделските површини при големи количини на врнежи од дожд.

Kaнцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга