Java botërore e fëmijëve

0

Java botërore e fëmijëve

Në kuadër të javës botërore të fëmijëve , sot pjesë e fëmijëve dhe stafit të çerdhes “Dielli” vizituan Komunën e Strugës dhe realizuan takim me Kryetarin Ramis Merko.

Fëmijët kishin përgatitur letra në shishe ku kishin shkruar të drejtat e fëmijëvetë të cilat ua ndanë punëtorëve të administratës komunale dhe kryetarit Merko.

Kryetari Merko i priti me shumë kënaqësi si dhuratat ashtu edhe këngët e vogëlushëve dhe uroi që të jenë të dëgjueshëm dhe shembullor dhe të ndërtojnë një të ardhme më të mirë.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës
*****

Светска недела на детето

Во рамките на одбележувањето на Светската недела на детето, денес дел од децата и и вработените од детската градинка ја посетија општина Струга и остварија средба со градоначалникот Рамис Мерко.

Децата имаа подготвено шишиња со писма, на кои писма беа напишани правата на децата кои им беа поделени на вработените на општинската администрација и градоначалникот Мерко.

Градоначалникот со задоволство ги прими шишињата на децата и заедно испеаја неколку песни, и им порача да бидат послушни и примерни и да градат уште поубава иднина.

Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга