Tailandë, pasi liroi pesë të dyshuar, gjyaktësi qëllon veten në gjoks

0

Një gjykatës tajlandez qëlloi veten në gjoks në sallën e gjyqit pasi liroi pesë të dyshuar myslimanë në një vrasje dhe kritikoi sistemin e drejtësisë.

Gjykatësi Kanakorn Pianchana liroi të dyshuarit për mungesë provash. Pas aktgjykimit, ai u betua, nxori një armë dhe qëlloi veten në gjoks.

E gjitha ndodhi të premten dhe gjyqtari mbijetoi dhe u dërgua në spital.

Sipas BBC, ekziston një deklaratë që besohet se është bërë nga një gjykatës, duke sugjeruar se ai u përpoq të bënte vetëvrasje për dyshimin se kishte pasur ndërhyrje në këtë çështje.

I gjithë incidenti u transmetua drejtpërdrejt përmes Facebook, i cili u ndërpre në një moment dhe gjykatësi tha se duheshin prova të qarta dhe të besueshme për të ndëshkuar dikë.

“Nëse nuk jeni i sigurt, mos i ndëshkoni ata. Unë nuk po them që pesë të dyshuarit nuk e kanë kryer krimin, por procesi gjyqësor duhet të jetë transparent dhe i besueshëm “, tha gjyqtari.

Një ditë pas incidentit, njerëzit ishin duke lënë lule jashtë gjykatës në Jala, një nga tre provincat me shumicë myslimane.