Llogaria e drejtorit gjeneral të Twitter u thye nga hakerët

0

Drejtori i Përgjithshëm i Twitter, Jack Dorsey, e gjeti llogarinë e tij në Twitter të marrë nga hakerët të premten.

Hakerët, të cilët i përkisnin një grupi të quajtur Chuckling Squad, postuan përmbajtje fyese nga llogaria e CEO, por përfundimisht u hodhën poshtë.

Ndërsa hakerët kishin kontrollin e llogarisë, ata postuan përmbajtje me terme raciste, si dhe komente antisemitike që i referoheshin Holokaustit.

Të paktën një përdorues i cili ripostoi nga hakerat është ndaluar, ndërsa një llogari tjetër mbetet, por është vendosur në private.

SirChuckler, përdoruesi i cili ishte i ndaluar, ka postuar në Twitter se ai do të qeshte ende edhe nëse shkon në burg.

Hakerat gjithashtu shkruajtën “Intel ka një bombë në Twitter HQ” dhe ndërsa me sa duket është një kërcënim i rrejshëm për bomba, ka të ngjarë të merret shumë seriozisht nga autoritetet.