Jeton Shaqiri demanton disa portale

0

Një thënjie e vjetër thotë: “ Duhet guxim që të pranosh të vërtetën” , po e postojë këtë mini shkrim thjesht për të demantuar një postim që një portal ka postuar sot.

Sipas gjasave reagimet ata i marrin si t’ju vijnë. Kam përshtypjen se kushedi se çfar t’ju dërgohet në “inbox-in” e tyre (apo të tij/saj), ata (ai/ajo) janë (është) i/e gatshme që ta postojë, me të vetmin qëllim që të krijoj frikë, niçik panik dhe pakënaqësi tek qytetarët dhe paaak më shumë kenaqësi tek vetja (tek shefi/shefja e portalit në fjalë).

Megjithatë për ta përmbyllur këtë demant, do doja që të citoja dhe një thenjie tjetër që thotë : “Nëse e thua gjithmon të vërtetën atëherë nuk ke nevojë që të mbash mend gjithçka”. Nga vet fakti që ne gjithmon dalim me fakte edhe kësaj radhe po postojmë rezultatet e fundit mbi cilësinë e ujit të pijshëm në Strugë.

Една стара поговорка вели: „Треба храброст за да се признае вистината”, го објавувам овој мини текст само за да демантирам еден напис што беше објавен од еден портал денес.

Изгледа тие реакциите ги земаат како што ќе им дојдат. Имам впечаток дека што и да им се испрати на нивниот (нејзиниот или неговиот) инбокс, тие (тој или таа) се (е) во состојба да го објават, со единствена цел да создадат страв, мааалку паника и незадоволство кај граѓаните и маалку повеќе задоволство за себеси (кај шефот/шефицата на тој портал).

Меѓутоа за да го заклучам овој демант, би сакал да цитирам една стара поговорка што вели: „Доколку ја зборуваш секогаш вистината, тогаш не мора да запомниш се”. Од самиот факт што ние секогаш излегуваме со факти, и овој пат ги објавуваме последните резултати за квалитетот на водата за пиење во Струга.