Охрид блокиран: Повеќе од еден час се патува од центарот до Градиште

0

Сообраќајот во Охрид и натаму е блокиран. Туристите кои со автомобилите се упатија кон плажите Градиште, Оревче, Љубаништа, св. Наум, на неколку места стојат во место, поради блокираниот сообраќај. Наголема гужба има после Пештани кон Градиште. Сообраќајот го отежнуваат и паркираните возила по улиците.Ова е втор ден како сообраќајот во Охрид доживува колапс, а возачите се нервозни поради долгото патување до плажите