Ministri Arbër Ademi viziton Komunën e Strugës

0

Sot në hapësirat e Komunës së Strugës Kryetari Merko sëbashku me shefin e kabinetit dhe njëkohësisht udhëheqës në Departamentin për arsim z. Dashmir Nasufi, mirëpritën ministrin e arsimit dhe shkencës z. Arbër Ademi.

Gjatë takimit u diskutua rreth problematikave që has Komuna e Strugës në fushën e arsimit si dhe rreth disa projekteve të cilat Komuna ka për qëllim ti realizojë në të ardhmen.

Pas përfundimit të takimit, kryetari Merko sëbashku me ministrin Ademi ndoqën nga afër punimet e sallës së re sportive tek SHMK “Niko Nestor “ ku edhe u takuan me disa nga profesorët e kësaj shkolle të cilët patën mundësinë ti parashtronin pyetje dhe të diskutonin rredh disa çështjeve me ministrin.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës

*****

Министерот Арбер Адеми во посета на Општина Струга

Денес, во просториите на Општина Струга градоначалникот Мерко заедно со шефот на кабинетот, а воедно и раководител на Одделението за образование, г. Дашмир Насуфи го пречекаа министерот за образование и наука, г. Арбер Адеми.

На средбата се дискутираше за проблемите со кои се соочува Општина Струга во областа на образованието и за некои проекти кои Општината планира да ги реализира во иднина.

После средбата, градоначалникот Мерко заедно со министерот Адеми ги следеа одблиску градежните работи во новата спортска сала кај СОУ ”Нико Нестор “ каде што беа пречекани и од страна на неколку професори на школото на кои им се даде можноста да му поставуваат прашања и да дискутираат за некои промблематики со министерот.

Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга