Maqedonia në fazën e verdhë, rekomandohet që të mos ekspozoheni në diell

0

Ministria e Shëndetësisë, duke u bazuar në informacionet e Entit Hidrometeorologjike, paralajmërojnë se gjatë dy ditëve të ardhshme të gjithë vendin do të preken nga temperaturat që shkojnë nga faza e verdhë (alarmuese).

Për shkak të njoftimeve të tilla, Komisioni i monitorimit mbi gjendjen dhe efektet e temperaturave të lartë në kuadër të Ministrisë së Shëndetësisë u bën thirrje qytetarëve që të respektojnë rekomandimet e përgjithshme për mbrojtjen nga temperaturat e larta, si: mbrojtja nga ekspozimi i drejtpërdrejtë i diellit, duke shmangur uljen në natyrë në periudhën prej 11 deri në 17, të visheni me veshje të lehta, ndërsa gjatë ekspozimit të drejtpërdrejtë në diell të përdorni syza dhe kapela (ngjyrat e lehta reflektojnë dritën), të hani ushqime të lehta dhe të pini lëngje.

Nga atje thonë personat e sëmurë me sëmundje kronike u rekomandohet që të marrin trajtim të rregullt të caktuar.