Dita e hapur ne NJTZ

0

Територијалната противпожарна единица на општина Струга по повод Светскиот ден на пожарникарите на ден 20.05.2019 година (понеделник) со почеток во 10:00 часот во своите простории организира : Отворен Ден на граѓаните на општина Струга со вработените во ТППЕ Струга .

Средбата е отворена за сите заинтересирани граѓани , родители, деца и претставници од медиуми. На средбата присутните ќе имаат можност да се запознаат со работата на ТППЕ Струга , возниот парк со кој што располагаат и опремата со која секојдневно ги извршуваат своите работни обврски. По завршување на средбата ТППЕ ќе продефилира со своите возила низ улиците на град Струга за да го прослават денот на пожарникарите.

Me rastin e Ditës Botërore të zjarrfikësve Njësia Territoriale e Zjarrfikësve të Komunës së Strugës më datë 20.05.2019 ( e Hënë ) , me fillim në ora 10:00, organizon ditë të hapur për qytetarët e Komunës së Strugës .
Takimi është i hapur për të gjithë qytetarët e interesuar, për të gjithë prindërit dhe fëmijët si dhe mediat. Gjatë takimit të pranishmit do të kenë mundësinë të mësojnë për punën e zjarrfikësve nga afër, për parkun vozitës dhe pajisjet me të cilat kryejnë detyrat e tyre të përditshme.

Pas takimit, NJTZ do të bëj një shëtitje të shkurtër rreth qytetit për të shënuar ditën e zjarrfikësve.