Erektionspillen onefitpapafitness.ch Erektionspillen genéricos potencia en España
Ballina Shqipëri Shqipëri, 10 vjet burg për abuzuesit e standardeve të sigurisë ushqimore

Shqipëri, 10 vjet burg për abuzuesit e standardeve të sigurisë ushqimore

0

Personat që shkelin sigurinë ushqimore dhe që ndryshojnë afatin e skadimeve e ushqimeve do të dënohen me 10 vjet burg. Kështu theksoi kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në mbledhjen e grupit parlamentar të Partisë Socialiste.

Kreu i qeverisë duke iu referuar ndryshimit të disa neneve në Kodin Penal për sigurinë ushqimore u shpreh se ” siguria ushqimore është një sfidë e madhe për ne, për shoqërinë tonë, shumicën tonë qeverisëse dhe qeverinë tonë”.

“Importimi , prodhimi, ruajtja ofrimi për shitje, shitja apo vendosja në qarkullim në ndonjë mënyrë apo tjetër e ushqimeve pijeve, lëndëve të tjera ushqimore, barnave si dhe futja në prodhim e kimikateve e materialeve dhe lëndë shtesë në përpunimin dhe prodhimin e përpunimin e artikujve ushqimore dhe pijeve do të dënohet me burg. Pastaj sasinë e dënimit unë personalisht nuk jam dakord se më duket shumë e vogël ta diskutojnë këtë komisionet dhe grupet e interesit”, nënvizoi Rama.

Kreu i qeverisë u shpreh, se kur kjo vepër është kryer në bashkëpunim më shumë se një herë ose kur nga kjo vepër rezulton të jetë kërcënuar apo dëmtuar shëndeti i personit burgimi do të jetë deri në 10 vjet.

“E njëjta gjë për të gjitha prodhimet ushqimore jashtë afatit të përdorimi të tyre është një problem i madh e dimë shumë mirë që një lojë që vazhdon prej 30 vitesh që afatet e përdorimit të produkteve ushqimore shkelen, nuk ia ka borxh asnjë familje , asnjë fëmijë kësaj qeverie ,kësaj shumice kësaj politike që të rrijë të bëjë sehir dhe nga ana tjetër nuk ka sjellë asnjë zgjidhje sistemi i punës që është ndërtuar gjithë këto vite duke gjëmuar nga mbrapa tek për tek duke vendosur gjoba e negociuar gjoba me individë apo subjekte të tilla. Edhe kjo është një vepër që parashikohet të dënohet deri në 10 vjet burg”, theksoi Rama.

Sipas tij, mashtrimi me produktet ushqimore hyn po ashtu në veprat penale.

“Zëvendësimi i shenjave të sigurisë të organeve shtetërore në fushën e sigurisë ushqimore që është një tjetër lojë e zhvilluar gjerësisht hyn në verat penale dhe besoj që duke adresuar këtë problem kaq të madh, jetik e në të njëjtën kohë kaq kërcënues për psikologjinë e përgjithshme të popullsisë me vetëdijen që jo vetëm që nuk bëhet fjalë për të gjitha produktet ushqimore në Shqipëri, por për një pjesë të vogël të tyre, por që sidoqoftë është mjaftueshmërisht për të krijuar dëme e pasoja ne thjesht e vetëm përmbushim një angazhim si rezultat i një reflektimi të një eksperience 30 vjeçare të dështuar, për ta kthyer të gjithë aktivitetin tregtar në një zonë të paprekshme sigurie për shëndetin e njerëzve”, tha Rama.