Blerim Reka braktiset nga Shqipëria dhe Kosova: Kandidati Reka bie ndesh me politikat e BE-së!

0

Faktori politik ne Shqiperi dhe Kosove deri ne keto momente nuk ka pasur as nje reagim perkrahes kundrejt Kandidatures se Blerim Rekes per President i Republikes. Ndryshe nga heret e tjera kur ne gare ka pasur kandidat Shqiptar, duket se kete here zyrtarisht nuk ka as nje deklarate mbeshtetese nga Shqiperia dhe Kosova.
Kjo arsye vjen si rezultat i politikes se krijuar nga Z.Reka, e cila bie ndesh me politikat e Bashkimit Europian. Ku figura konsensuale do te ishte kandidatura me e pranueshme me politikat e Bashkimit Europian, pra ketu nuk kemi te bejme me kete fakt.
Duket se braktisja qe faktoret nderkombetar dhe Shqiptar i kane bere kandidatures se Z.Reka, eshte nje mesazh teper kompakt per popullsine ne Maqedonine e Veriut.