8 Prill – Dita Ndërkombëtare e Komunitetit Rom

0

8 Prill – Dita Ndërkombëtare e Komunitetit Rom

Me rastin e Ditës Ndërkomëtare të Komunitet Rom, shoqatat Rome kanë organizuar një sërë aktivitetesh në qendër të qytetit , me anë të të cilave pasqyronin traditat,kulturën dhe historinë Rome ndër vite.

8 Prilli shërben për të na rikujtuar se edhe komuniteti rom është pjesë e shoqërisë tone andaj ne duet ti përkrahim dhe t’ju japim mundësi për tu inkuadruar si gjithë të tjerët.

Të nderuar qytetarë të komunitet rom, urime festën!

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës.

*******

8 Април – Меѓународен ден на Ромите

По повод Меѓународниот ден на ромската заедница, ромските здруженија организираа низа активности во центарот на градот, кои ги одразуваат ромските традиции, култура и нивната историја низ годините.

8 април служи за да нè потсети дека и ромската заедница е дел од нашето општество, па затоа мораме да ги поддржиме и да им дадеме можност да се вклучат како и сите други.

Почитувани граѓани од ромска националност, нека Ви е честит празникот!

Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга.